Diabetesz lap
Kelkáposzta főzelék
Főzelék

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
60 dkg kelkáposzta 162 36
10 dkg csicsóka 73 18
1 doboz kefir 110 8
1 ek. liszt 70 14
Fokhagyma 4 1
Hagyma 40 8
0 0
bors 0 0
kömény 0 0
pirospaprika 0 0
Összesen: 459 85
Egy adag: 115 22

Elkészítése:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk, leveleire szedjük, megmossuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk. A csicsókát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk. A kelkáposztát a csicsókával együtt feltesszük főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. Beletesszük a sót, a köménymagot és a zúzott fokhagymát, hagymát. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Kefíres, pirospaprikás liszttel behabarjuk.
Eredeti:
Nosalty.hu Az eredeti recepttől eltérve burgonya helyett csicsőkát használtam és rántás helyett habarást.
Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Kalóriaguru