![]() |
Kelkáposzta főzelék Főzelék |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 60 dkg kelkáposzta | 162 | 36 |
| 10 dkg csicsóka | 73 | 18 |
| 1 doboz kefir | 110 | 8 |
| 1 ek. liszt | 70 | 14 |
| Fokhagyma | 4 | 1 |
| Hagyma | 40 | 8 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| kömény | 0 | 0 |
| pirospaprika | 0 | 0 |
| Összesen: | 459 | 85 |
| Egy adag: | 115 | 22 |
| Elkészítése: |
| A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk, leveleire szedjük, megmossuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk. A csicsókát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk. A kelkáposztát a csicsókával együtt feltesszük főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. Beletesszük a sót, a köménymagot és a zúzott fokhagymát, hagymát. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Kefíres, pirospaprikás liszttel behabarjuk. |
| Eredeti: | |
| Nosalty.hu | Az eredeti recepttől eltérve burgonya helyett csicsőkát használtam és rántás helyett habarást. |
| Táblázatok: |
| A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
| Kalóriaguru |