Diabetesz lap
Tökfőzelék
Főzelék

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 kg gyalult tök 160 33
1 csomag kapor 6 1
1 doboz kefir 110 8
1 ek. liszt 70 14
1 ek. ecet 1 0
Édesítő 0 0
0 0
bors 0 0
pirospaprika 0 0
Összesen: 347 56
Egy adag: 87 14

Elkészítése:
Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, édesítővel főni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miután felforr. Közben csomómentesre kavarjuk a kefirt a liszttel. Hozzátesszük a paprikát is. Majd visszaöntjük a fővő tökhöz, jól elkavarjuk benne, és összeforraljuk. Az ecetet is beleöntjük, esetleg sózzuk, édesítjük még. Az apróra vágott kaprot most tesszük bele, egyet rottyantunk még rajta, és kész.
Eredeti:
Nosalty.hu Az eredeti recepttől eltérve tejföl helyett kefirt használtam és cukor helyett édesítőt.
Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Kalóriaguru