![]() |
Tökfőzelék Főzelék |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 kg gyalult tök | 160 | 33 |
1 csomag kapor | 6 | 1 |
1 doboz kefir | 110 | 8 |
1 ek. liszt | 70 | 14 |
1 ek. ecet | 1 | 0 |
Édesítő | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
pirospaprika | 0 | 0 |
Összesen: | 347 | 56 |
Egy adag: | 87 | 14 |
Elkészítése: |
Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, édesítővel főni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miután felforr. Közben csomómentesre kavarjuk a kefirt a liszttel. Hozzátesszük a paprikát is. Majd visszaöntjük a fővő tökhöz, jól elkavarjuk benne, és összeforraljuk. Az ecetet is beleöntjük, esetleg sózzuk, édesítjük még. Az apróra vágott kaprot most tesszük bele, egyet rottyantunk még rajta, és kész. |
Eredeti: | |
Nosalty.hu | Az eredeti recepttől eltérve tejföl helyett kefirt használtam és cukor helyett édesítőt. |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Kalóriaguru |