![]() |
Vajas spárga Köret |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
50 dg spárga | 75 | 20 |
édesítőszer | 2 | 1 |
2 dkg vaj | 750 | 0 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
Összesen: | 827 | 21 |
Egy adag: | 207 | 6 |
Elkészítése: |
A spárgákat (alulról felfelé) nem is olyan vékonyan késsel meghámozuk, hogy ne maradjon kemény kérge, és kb. másfél liter sós-édesítőszeres vízben 10 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt spárgát aztán 2 dekányi olvasztott vajban, forró serpenyőben átforgattjuk és megszórjuk frissen őrölt színesborssal. |