![]() |
Vajas spárga Köret |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 50 dg spárga | 75 | 20 |
| édesítőszer | 2 | 1 |
| 2 dkg vaj | 750 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 827 | 21 |
| Egy adag: | 207 | 6 |
| Elkészítése: |
| A spárgákat (alulról felfelé) nem is olyan vékonyan késsel meghámozuk, hogy ne maradjon kemény kérge, és kb. másfél liter sós-édesítőszeres vízben 10 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt spárgát aztán 2 dekányi olvasztott vajban, forró serpenyőben átforgattjuk és megszórjuk frissen őrölt színesborssal. |