![]() |
Medvehagymás karfiolfelfújt Köret |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 50 dg karfiol | 150 | 20 |
| 3 tojás | 210 | 0 |
| medvehagyma | 40 | 8 |
| 4 ek diastar liszt | 200 | 40 |
| 25 dkg fetasajt | 550 | 3 |
| kefír | 110 | 8 |
| reszelt sajt | 140 | 1 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 1400 | 80 |
| Egy adag: | 350 | 20 |
| Elkészítése: |
| 1 fej rózsáira szedett karfiolt puhára főzünk, leszűrjük, és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a 3 db egész tojást, sót, borsot, 10 levél medvehagymát apróra vágva, 4 ek szénhidrátcsökkentett lisztet, és kb 250 g fetasajtot(juhtúróval is finom). Kivajazott jénaiba öntjük a masszát, tetejét megkenjük kefirrel, megszórjuk reszelt sajttal. Megsütjük. |