Diabetesz lap
Brokkoli fokhagymás vajban
Köret
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
50 dkg brokkoli 125 10
1 zöldségleves-kocka 18 1
5 dkg margarin 380 0
fokhagyma 50 10
reszelt sajt 140 1
0 0
bors 0 0
Összesen: 713 22
Egy adag: 179 6
Elkészítése:
A megmosott brokkolit lecsepegtetjük,a leveleit leszedjük.A szárat meghámozzuk, rövidre szabjuk,kereszt alakban bevagdossuk. A leveskockát összeforraljuk 1.2 dl vízzel.A rózsákat belerakva, lefedve kb.12 percig főzzük,szűrőlapáttal kiszedjük,lecsepegtetjük és melegen tartjuk. A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk, sózzuk és késsel összenyomkodjuk. A felolvasztott vajba keverjük a fokhagymát. A brokkolit forró tálra tesszük, megsózzuk, borsozzuk és a fokhagymás vajat rácsepegtetjük, vagy kis tálkában mellé adjuk.Ráreszeljük a sajtot és tálaljuk.