Diabetesz lap
Hagymával sült édesburgonya
Köret
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
2 db édesburgonya 96 22
1 db vastagabb póréhagyma 30 6
4 ek olívaolaj 900 0
fokhagyma 50 10
0 0
bors 0 0
Összesen: 1136 284
Egy adag: 179 10
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 oC-ra (légkeverésen). Az édesburgonyát meghámozzuk, és falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. Egy tepsire szórjuk a burgonyát és a fokhagymagerezdeket, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és kezünkkel jó alaposan átforgatjuk a zöldségeket. Mehet is a sütőbe. Közben a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hagymakarikákat csak a végén (kb. 15 perc elteltével) adjuk az édesburgonyához, mert különben elégne. Amikor már a póréhagyma is a tepsiben van, körülbelül még 3 percre megy vissza a sütőbe, és kész is.