![]() |
Vajas kelkáposzta Köret |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 20 dkg kelkáposzta | 70 | 8 |
| Zöldség-leveskocka | 18 | 1 |
| 10 dkg vaj | 750 | 0 |
| 1 ek.liszt | 70 | 14 |
| 1 pohár kefir | 110 | 8 |
| szerecsendió | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 1018 | 21 |
| Egy adag: | 255 | 6 |
| Elkészítése: |
| A káposztát mossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk. A majdnem forró vajban átforgatjuk, zöldséglében lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Amikor puha, a leveleket egy tányérra szedjük, így könnyebb a levét sűríteni. Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük. |