![]() |
Vajas kelkáposzta Köret |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
20 dkg kelkáposzta | 70 | 8 |
Zöldség-leveskocka | 18 | 1 |
10 dkg vaj | 750 | 0 |
1 ek.liszt | 70 | 14 |
1 pohár kefir | 110 | 8 |
szerecsendió | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
Összesen: | 1018 | 21 |
Egy adag: | 255 | 6 |
Elkészítése: |
A káposztát mossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk. A majdnem forró vajban átforgatjuk, zöldséglében lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Amikor puha, a leveleket egy tányérra szedjük, így könnyebb a levét sűríteni. Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük. |