Diabetesz lap
Vajas kelkáposzta
Köret
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
20 dkg kelkáposzta 70 8
Zöldség-leveskocka 18 1
10 dkg vaj 750 0
1 ek.liszt 70 14
1 pohár kefir 110 8
szerecsendió 0 0
0 0
őrölt bors 0 0
Összesen: 1018 21
Egy adag: 255 6
Elkészítése:
A káposztát mossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk. A majdnem forró vajban átforgatjuk, zöldséglében lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Amikor puha, a leveleket egy tányérra szedjük, így könnyebb a levét sűríteni. Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük.