Diabetesz lap
Csőben sült kelkáposzta
Köret
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
35 dkg kelkáposzta 110 12
1 ek olaj 90 0
1 dl tej 45 5
1 ek liszt 70 14
1 ek zsemlemorzsa 70 14
2 dkg reszeltsajt 280 2
kömény 0 0
0 0
őrölt bors 0 0
Összesen: 595 47
Egy adag: 149 12
Elkészítése:
A kelkáposztát vágd szélesebb metéltre, öntsd le forró, fűszerezett vízzel. Kb. 10 percig álljon a káposzta a forró vízben. Ha elkészült, alaposan szűrd le. A tepsit kend ki olajjal, szórd meg zsemlemorzsával. Add hozzá a kelkáposztát. A tejet add hozzá az olajon zsemleszínűre pirított, őrölt köménnyel ízesített, sózott liszthez. Forrald fel, majd add hozzá a reszelt sajtot. Öntsd nyakon a masszával, és meleg sütőben süsd készre. Adagolva tálald.