![]() |
Csőben sült kelkáposzta Köret |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
35 dkg kelkáposzta | 110 | 12 |
1 ek olaj | 90 | 0 |
1 dl tej | 45 | 5 |
1 ek liszt | 70 | 14 |
1 ek zsemlemorzsa | 70 | 14 |
2 dkg reszeltsajt | 280 | 2 |
kömény | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
Összesen: | 595 | 47 |
Egy adag: | 149 | 12 |
Elkészítése: |
A kelkáposztát vágd szélesebb metéltre, öntsd le forró, fűszerezett vízzel. Kb. 10 percig álljon a káposzta a forró vízben. Ha elkészült, alaposan szűrd le. A tepsit kend ki olajjal, szórd meg zsemlemorzsával. Add hozzá a kelkáposztát. A tejet add hozzá az olajon zsemleszínűre pirított, őrölt köménnyel ízesített, sózott liszthez. Forrald fel, majd add hozzá a reszelt sajtot. Öntsd nyakon a masszával, és meleg sütőben süsd készre. Adagolva tálald. |