![]() |
Csőben sült kelkáposzta Köret |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 35 dkg kelkáposzta | 110 | 12 |
| 1 ek olaj | 90 | 0 |
| 1 dl tej | 45 | 5 |
| 1 ek liszt | 70 | 14 |
| 1 ek zsemlemorzsa | 70 | 14 |
| 2 dkg reszeltsajt | 280 | 2 |
| kömény | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 595 | 47 |
| Egy adag: | 149 | 12 |
| Elkészítése: |
| A kelkáposztát vágd szélesebb metéltre, öntsd le forró, fűszerezett vízzel. Kb. 10 percig álljon a káposzta a forró vízben. Ha elkészült, alaposan szűrd le. A tepsit kend ki olajjal, szórd meg zsemlemorzsával. Add hozzá a kelkáposztát. A tejet add hozzá az olajon zsemleszínűre pirított, őrölt köménnyel ízesített, sózott liszthez. Forrald fel, majd add hozzá a reszelt sajtot. Öntsd nyakon a masszával, és meleg sütőben süsd készre. Adagolva tálald. |