![]() |
Sült vegyes zöldség Köret |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 1 kg padlizsán (vagy cukkini) | 100 | 20 |
| 1 ek olaj | 90 | 0 |
| vöröshagyma | 40 | 8 |
| 20 dkg gomba | 90 | 12 |
| piros és zöld húsú paprika | 40 | 6 |
| 1 zöldség-leveskocka | 18 | 1 |
| bazsalikom | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 378 | 47 |
| Egy adag: | 95 | 12 |
| Elkészítése: |
| A megmosott padlizsánt héjastól karikára vágva gyengén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk. Hússütőben (nagyobb az alapfelülete) az olajat felmelegítjük, beletesszük a lesózott padlizsánt a cikkekre vágott többi zöldséggel együtt, megszórjuk a bazsalikommal meg őrölt borssal, és rózsaszínre pirítjuk. Ezután a zöldséglevessel (vagy vízzel) felöntve tovább pároljuk , majd újra lepirítva melegen tálaljuk. |