![]() |
Sült vegyes zöldség Köret |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 kg padlizsán (vagy cukkini) | 100 | 20 |
1 ek olaj | 90 | 0 |
vöröshagyma | 40 | 8 |
20 dkg gomba | 90 | 12 |
piros és zöld húsú paprika | 40 | 6 |
1 zöldség-leveskocka | 18 | 1 |
bazsalikom | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
Összesen: | 378 | 47 |
Egy adag: | 95 | 12 |
Elkészítése: |
A megmosott padlizsánt héjastól karikára vágva gyengén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk. Hússütőben (nagyobb az alapfelülete) az olajat felmelegítjük, beletesszük a lesózott padlizsánt a cikkekre vágott többi zöldséggel együtt, megszórjuk a bazsalikommal meg őrölt borssal, és rózsaszínre pirítjuk. Ezután a zöldséglevessel (vagy vízzel) felöntve tovább pároljuk , majd újra lepirítva melegen tálaljuk. |