Diabetesz lap
Sült vegyes zöldség
Köret
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 kg padlizsán (vagy cukkini) 100 20
1 ek olaj 90 0
vöröshagyma 40 8
20 dkg gomba 90 12
piros és zöld húsú paprika 40 6
1 zöldség-leveskocka 18 1
bazsalikom 0 0
0 0
őrölt bors 0 0
Összesen: 378 47
Egy adag: 95 12
Elkészítése:
A megmosott padlizsánt héjastól karikára vágva gyengén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk. Hússütőben (nagyobb az alapfelülete) az olajat felmelegítjük, beletesszük a lesózott padlizsánt a cikkekre vágott többi zöldséggel együtt, megszórjuk a bazsalikommal meg őrölt borssal, és rózsaszínre pirítjuk. Ezután a zöldséglevessel (vagy vízzel) felöntve tovább pároljuk , majd újra lepirítva melegen tálaljuk.