Diabetesz lap
Pórés édesburgonya krémleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
3 db édesburgonya 96 22
2 db póréhagyma 37 7
Gyömbér 0 0
1,5 dkg margarin 111 0
1 erőleves kocka 60 2
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 304 31
Egy adag: 76 8
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk (Ügyeljünk, hogy a hagyma ne süljön, csak párolódjon.) A zöldjét tegyük félre a feltéthez. Ha már üveges, beledobjuk a feldarabolt édesburgonyát és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk a levest. Egy darabka friss gyömbért reszelünk hozzá és még egyszer átforraljuk.