![]() |
Pórés édesburgonya krémleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 3 db édesburgonya | 96 | 22 |
| 2 db póréhagyma | 37 | 7 |
| Gyömbér | 0 | 0 |
| 1,5 dkg margarin | 111 | 0 |
| 1 erőleves kocka | 60 | 2 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 304 | 31 |
| Egy adag: | 76 | 8 |
| Elkészítése: |
| A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk (Ügyeljünk, hogy a hagyma ne süljön, csak párolódjon.) A zöldjét tegyük félre a feltéthez. Ha már üveges, beledobjuk a feldarabolt édesburgonyát és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk a levest. Egy darabka friss gyömbért reszelünk hozzá és még egyszer átforraljuk. |