![]() |
Pórés édesburgonya krémleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
3 db édesburgonya | 96 | 22 |
2 db póréhagyma | 37 | 7 |
Gyömbér | 0 | 0 |
1,5 dkg margarin | 111 | 0 |
1 erőleves kocka | 60 | 2 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 304 | 31 |
Egy adag: | 76 | 8 |
Elkészítése: |
A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk (Ügyeljünk, hogy a hagyma ne süljön, csak párolódjon.) A zöldjét tegyük félre a feltéthez. Ha már üveges, beledobjuk a feldarabolt édesburgonyát és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk a levest. Egy darabka friss gyömbért reszelünk hozzá és még egyszer átforraljuk. |