![]() |
Medvehagymaleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
30 dkg friss medvehagymalevél | 60 | 10 |
2 dkg vaj | 1500 | 0 |
1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
4 dl tej | 180 | 20 |
4 dl víz | 0 | 0 |
1 pohár kefir | 110 | 8 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 1920 | 52 |
Egy adag: | 480 | 13 |
Elkészítése: |
Az alaposan megmosott medvehagymaleveleket vágjuk össze, és a megolvasztott vajon pár perc alatt megfonnyasztjuk. Meghintjük a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a kétszeresére hígított tejjel. Ízesítsük sóval, fehér borssal, és 4-5 percig főzzük. A tűzről levéve belecsorgatjuk a kefirt, és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy az aromák a levesben oldódjanak. |