Diabetesz lap
Medvehagymaleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
30 dkg friss medvehagymalevél 60 10
2 dkg vaj 1500 0
1 csapott evőkanál liszt 70 14
4 dl tej 180 20
4 dl víz 0 0
1 pohár kefir 110 8
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 1920 52
Egy adag: 480 13
Elkészítése:
Az alaposan megmosott medvehagymaleveleket vágjuk össze, és a megolvasztott vajon pár perc alatt megfonnyasztjuk. Meghintjük a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a kétszeresére hígított tejjel. Ízesítsük sóval, fehér borssal, és 4-5 percig főzzük. A tűzről levéve belecsorgatjuk a kefirt, és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy az aromák a levesben oldódjanak.