![]() |
Csicsókakrémleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
60 dkg kelkáposzta | 120 | 24 |
20 dkg fehérrépa | 60 | 12 |
egy zöldségleves-kocka | 18 | 1 |
1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
2 dl kefir | 110 | 8 |
1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
10 dkg dióbél | 655 | 11 |
10 dkg kéksajt | 353 | 3 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 1426 | 81 |
Egy adag: | 357 | 21 |
Elkészítése: |
A csicsókát és a fehérrépát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és magasabbra véve a hőt, néhány percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk/ szűrjük. Hozzáadjuk a kefirt, ha szükséges, teszünk még bele sót/ borsot. Összeforraljuk és kész. Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet illatosra pirítjuk. Pirított dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk a levest. |