Diabetesz lap
Csicsókakrémleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
60 dkg kelkáposzta 120 24
20 dkg fehérrépa 60 12
egy zöldségleves-kocka 18 1
1 csapott evőkanál liszt 70 14
2 dl kefir 110 8
1 közepes vöröshagyma 40 8
10 dkg dióbél 655 11
10 dkg kéksajt 353 3
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 1426 81
Egy adag: 357 21
Elkészítése:
A csicsókát és a fehérrépát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és magasabbra véve a hőt, néhány percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk/ szűrjük. Hozzáadjuk a kefirt, ha szükséges, teszünk még bele sót/ borsot.
Összeforraljuk és kész. Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet illatosra pirítjuk. Pirított dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk a levest.