![]() |
Spárgarémleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
50 dkg spárga | 75 | 20 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
egy ek. olaj | 90 | 0 |
1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
2 dl kefir | 110 | 8 |
1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
citromlé | 25 | 2 |
folyékony édesítőszer | 2 | 1 |
tárkony | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 462 | 63 |
Egy adag: | 116 | 16 |
Elkészítése: |
A spárgákat megtisztítjuk, keményebb végüket levágjuk, és feldaraboljuk. Enyhén sós vízben főni tesszük a fokhagymával, hagymával együtt. Ha megfőtt, leszűrjük (a főzőlét meghagyjuk), és egy kevés lével összeturmixoljuk. A főzőlébe visszatesszük a turmixolt spárgát. Borssal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük, és beletesszük a tárkonyt. Behabarjuk kefirrel, jól összeforraljuk, és a tűzről levéve citromlével ízesítjük. |