Diabetesz lap
Spárgarémleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
50 dkg spárga 75 20
1 gerezd fokhagyma 50 10
egy ek. olaj 90 0
1 csapott evőkanál liszt 70 14
2 dl kefir 110 8
1 közepes vöröshagyma 40 8
citromlé 25 2
folyékony édesítőszer 2 1
tárkony 0 0
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 462 63
Egy adag: 116 16
Elkészítése:
A spárgákat megtisztítjuk, keményebb végüket levágjuk, és feldaraboljuk. Enyhén sós vízben főni tesszük a fokhagymával, hagymával együtt. Ha megfőtt, leszűrjük (a főzőlét meghagyjuk), és egy kevés lével összeturmixoljuk. A főzőlébe visszatesszük a turmixolt spárgát. Borssal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük, és beletesszük a tárkonyt. Behabarjuk kefirrel, jól összeforraljuk, és a tűzről levéve citromlével ízesítjük.