![]() |
Fetás-pórés csicsókakrémleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 35 dkg csicsóka | 75 | 20 |
| egy ek. olaj | 90 | 0 |
| 1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
| 1 póréhagyma | 30 | 6 |
| 5 dkg feta | 126 | 1 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 371 | 37 |
| Egy adag: | 93 | 10 |
| Elkészítése: |
| A megtisztított, apróra vágott pórét és fokhagymát az olívaolajon üvegesre pirítottam. Utána rádobtam a meghámozott, felkockázott csicsókát, felöntöttem a vízzel, megsóztam és közepes lángon, félig lefedve puhára főztem. Kicsit hűlni hagytam, majd a botmixeremmel pépesítettem. Végül a fetát belemorzsoltam és összemelegítettem. |