Diabetesz lap
Fetás-pórés csicsókakrémleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
35 dkg csicsóka 75 20
egy ek. olaj 90 0
1 gerezd fokhagyma 50 10
1 póréhagyma 30 6
5 dkg feta 126 1
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 371 37
Egy adag: 93 10
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott pórét és fokhagymát az olívaolajon üvegesre pirítottam. Utána rádobtam a meghámozott, felkockázott csicsókát, felöntöttem a vízzel, megsóztam és közepes lángon, félig lefedve puhára főztem. Kicsit hűlni hagytam, majd a botmixeremmel pépesítettem. Végül a fetát belemorzsoltam és összemelegítettem.