![]() |
Fetás-pórés csicsókakrémleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
35 dkg csicsóka | 75 | 20 |
egy ek. olaj | 90 | 0 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
1 póréhagyma | 30 | 6 |
5 dkg feta | 126 | 1 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 371 | 37 |
Egy adag: | 93 | 10 |
Elkészítése: |
A megtisztított, apróra vágott pórét és fokhagymát az olívaolajon üvegesre pirítottam. Utána rádobtam a meghámozott, felkockázott csicsókát, felöntöttem a vízzel, megsóztam és közepes lángon, félig lefedve puhára főztem. Kicsit hűlni hagytam, majd a botmixeremmel pépesítettem. Végül a fetát belemorzsoltam és összemelegítettem. |