![]() |
Zöldséges tengerihalleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| tengerihalfilé | 90 | 0 |
| egy ek. olaj | 90 | 0 |
| 1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
| 1 póréhagyma | 30 | 6 |
| zeller | 30 | 5 |
| sárgarépa | 35 | 8 |
| fehérrépa | 30 | 6 |
| őrölt fűszerkömény | 0 | 0 |
| sáfrány | 0 | 0 |
| babérlevél | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 355 | 35 |
| Egy adag: | 89 | 9 |
| Elkészítése: |
| Egy könnyű, gyorsan elkészíthető, lelket melengető leves. Zellerből, petrezselyemből, sárgarépából és egy kisebb csokor zellerlevélből, fűszerekkel (babérlevél, bors, kevés só, csipet fűszerkömény, sáfrány) zöldséges alapot főztem. Finoman gyöngyözünk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd beleteszzük a felkockázott tőkehalfilét, tíz percig főzzük. Végül kivettem a csokorba kötött zellerleveleket és a babérlevelet, a leveshez adjuk a felkarikázott újhagymát és tálaljuk. |