![]() |
Zöldséges tengerihalleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
tengerihalfilé | 90 | 0 |
egy ek. olaj | 90 | 0 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
1 póréhagyma | 30 | 6 |
zeller | 30 | 5 |
sárgarépa | 35 | 8 |
fehérrépa | 30 | 6 |
őrölt fűszerkömény | 0 | 0 |
sáfrány | 0 | 0 |
babérlevél | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 355 | 35 |
Egy adag: | 89 | 9 |
Elkészítése: |
Egy könnyű, gyorsan elkészíthető, lelket melengető leves. Zellerből, petrezselyemből, sárgarépából és egy kisebb csokor zellerlevélből, fűszerekkel (babérlevél, bors, kevés só, csipet fűszerkömény, sáfrány) zöldséges alapot főztem. Finoman gyöngyözünk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd beleteszzük a felkockázott tőkehalfilét, tíz percig főzzük. Végül kivettem a csokorba kötött zellerleveleket és a babérlevelet, a leveshez adjuk a felkarikázott újhagymát és tálaljuk. |