Diabetesz lap
Zöldséges tengerihalleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
tengerihalfilé 90 0
egy ek. olaj 90 0
1 gerezd fokhagyma 50 10
1 póréhagyma 30 6
zeller 30 5
sárgarépa 35 8
fehérrépa 30 6
őrölt fűszerkömény 0 0
sáfrány 0 0
babérlevél 0 0
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 355 35
Egy adag: 89 9
Elkészítése:
Egy könnyű, gyorsan elkészíthető, lelket melengető leves. Zellerből, petrezselyemből, sárgarépából és egy kisebb csokor zellerlevélből, fűszerekkel (babérlevél, bors, kevés só, csipet fűszerkömény, sáfrány) zöldséges alapot főztem. Finoman gyöngyözünk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd beleteszzük a felkockázott tőkehalfilét, tíz percig főzzük. Végül kivettem a csokorba kötött zellerleveleket és a babérlevelet, a leveshez adjuk a felkarikázott újhagymát és tálaljuk.