![]() |
Karfiol krémleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 20 dkg karfiol | 60 | 8 |
| 10 dkg sárgarépa | 35 | 8 |
| 10 dkg fehérrépa | 30 | 6 |
| egy ek. olaj | 90 | 0 |
| 1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
| vöröshagyma | 40 | 8 |
| petrezselyem | 50 | 8 |
| zöldségleves kocka | 18 | 1 |
| bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 373 | 49 |
| Egy adag: | 94 | 13 |
| Elkészítése: |
| A zöldségeket megtisztítjuk, hagymát kockára szeljük és kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát. A hagymára tesszük a felkarikázott répákat, picit pirítjuk. Apró rózsáira szedjük a karfiolt és a répákra tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, leveskockával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon hagyjuk főni. Ha a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk botmixerrel. Beleszeljük a petrezselymet |