Diabetesz lap
Karfiol krémleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
20 dkg karfiol 60 8
10 dkg sárgarépa 35 8
10 dkg fehérrépa 30 6
egy ek. olaj 90 0
1 gerezd fokhagyma 50 10
vöröshagyma 40 8
petrezselyem 50 8
zöldségleves kocka 18 1
bors 0 0
0 0
Összesen: 373 49
Egy adag: 94 13
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, hagymát kockára szeljük és kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát. A hagymára tesszük a felkarikázott répákat, picit pirítjuk. Apró rózsáira szedjük a karfiolt és a répákra tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, leveskockával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon hagyjuk főni. Ha a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk botmixerrel. Beleszeljük a petrezselymet