Diabetesz lap
Tyúkhúsleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
csirkemell, szárnya 110 0
10 dkg sárgarépa 35 8
10 dkg fehérrépa 30 6
10 dkg zeller 30 5
10 dkg kelkáposzta 35 4
10 dkg kelbimbó 50 6
1 gerezd fokhagyma 50 10
vöröshagyma 40 8
petrezselyem 50 8
bors 0 0
0 0
Összesen: 430 55
Egy adag: 108 14
Elkészítése:
A zöldségeket és a húst alaposan megtisztítjuk. Azért nem csináljuk egész tyúkból, mert az nagyon zíros lenne nekünk. A húst sós vízben főzni kezdjük. Amikor forr, tetejét lehabozzuk. Beletesszük a zöldségeket és a borsot, majd tovább főzzük. Közben a levesből kimert kevés lében megfőzzük a gombát és kelbimbót. Amikor a hús megpuhult, a zöldségekkel együtt kiszedjük, és felszeleteljük, majd levesestálba tesszük, a zöldségekkel együtt, majd a levest rászűrjük. Végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Laska zöldséget adunk hozzá.