![]() |
Habart brokkolikrémleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 nagy brokkoli (500 g) | 200 | 24 |
1 zöldségeves-kocka | 36 | 1 |
2 dl kefir | 125 | 10 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 361 | 35 |
Egy adag: | 91 | 9 |
Elkészítése: |
A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Sós vízben puhára főzzük. (Én annyi vízben főztem, hogy épp ellepje.) A rózsákat turmixgépben egy kis főzőlével pár percig turmixoljuk. Visszaöntjük a főzőlébe és beledobjuk a húsleveskockát. Amíg felfő, elkészítjük a lisztből és a kefirből a habarást. Egy-egy kanál brokkolilével felhigítjuk a habarást és a levesbe csurgatjuk. Két-három perc után elzárhatjuk. |