Diabetesz lap
Itáliai zöldséges paradicsomleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 szál sárgarépa 35 8
2 zellerszár 30 5
1 nagy vöröshagyma 40 8
fél kg paradicsom hámozva 100 20
bazsalikom 0 0
0 0
bors 0 0
Olivaolaj 90 0
reszeltsajt 140 1
Összesen: 435 32
Egy adag: 108 8
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd utána a felkarikázott sárgarépát és az összevagdosott zellerszárat. Egy pici vízzel párold puhára őket, majd add hozzájuk a hámozott paradicsomot, sózd és borsozd meg. Öntsd fel őket annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Forrald fel a levest, majd dolgozd el botmixerrel. A végén ízesítsd a bazsalikommal. Tálald forrón, reszelt sajttal.