![]() |
Itáliai zöldséges paradicsomleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 1 szál sárgarépa | 35 | 8 |
| 2 zellerszár | 30 | 5 |
| 1 nagy vöröshagyma | 40 | 8 |
| fél kg paradicsom hámozva | 100 | 20 |
| bazsalikom | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| Olivaolaj | 90 | 0 |
| reszeltsajt | 140 | 1 |
| Összesen: | 435 | 32 |
| Egy adag: | 108 | 8 |
| Elkészítése: |
| Az apróra vágott hagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd utána a felkarikázott sárgarépát és az összevagdosott zellerszárat. Egy pici vízzel párold puhára őket, majd add hozzájuk a hámozott paradicsomot, sózd és borsozd meg. Öntsd fel őket annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Forrald fel a levest, majd dolgozd el botmixerrel. A végén ízesítsd a bazsalikommal. Tálald forrón, reszelt sajttal. |