Diabetesz lap
Gombakrémleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
25 dkg csiperkegomba 165 40
1 vöröshagyma 40 8
1 szál sárgarépa 35 8
1 szál fehérrépa 30 6
1 ek. liszt 70 14
1 kefir 110 8
olaj 90 0
0 0
bors 0 0
kakukkfű 0 0
pirospaprika 0 0
Összesen: 540 84
Egy adag: 135 21
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a répákat szintén, és a megpirított hagymára dobjuk. Pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, csipet kakukkfüvet teszünk rá. Még pár perc pirítás, aztán jöhet a liszt és a pirospaprika, s az egészet felengedjük 1 l vízzel. Sót teszünk még bele. Felforraljuk, majd mérsékelt lángon kb. 25 perc alatt készre főzzük. Mehet az egész a turmixgépbe a kefír és a petrezselyemzöld kíséretében. Simára turmixoljuk a levest, aztán még egy forralásra visszarakjuk a fazékba. Ha szükséges, még utánasózzuk.