Diabetesz lap
Tárkonyos-joghurtos zúzaleves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
50 dkg csirkezúza 90 0
25 dkg csiperkegomba 165 40
1 vöröshagyma 40 8
1 szál sárgarépa 35 8
1 szál fehérrépa 30 6
karalábé 40 7
1 joghurt 110 8
olaj 90 0
0 0
bors 0 0
kakukkfű 0 0
tárkony 0 0
tárkonyecet 0 0
Összesen: 600 77
Egy adag: 150 20

Elkészítése:
Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb. 5 percig pirítjuk. 3 liter vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után lassú tűzön tovább főzzük. Ha félig puha a zúza, beletesszük a megtisztított, felkarikázott, felkockázott zöldségeket, a cikkekre vágott gmbát és a tárkonyt. Ha ez is megfőtt, beleöntjük a jghurtot. Hagyjuk összeforrni, majd a tárkonyecettel ízesítjük. Ha nincs, citromlevet is tehetünk bele.