![]() |
Tárkonyos-joghurtos zúzaleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
50 dkg csirkezúza | 90 | 0 |
25 dkg csiperkegomba | 165 | 40 |
1 vöröshagyma | 40 | 8 |
1 szál sárgarépa | 35 | 8 |
1 szál fehérrépa | 30 | 6 |
karalábé | 40 | 7 |
1 joghurt | 110 | 8 |
olaj | 90 | 0 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
kakukkfű | 0 | 0 |
tárkony | 0 | 0 |
tárkonyecet | 0 | 0 |
Összesen: | 600 | 77 |
Egy adag: | 150 | 20 |
Elkészítése: |
Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb. 5 percig pirítjuk. 3 liter vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után lassú tűzön tovább főzzük. Ha félig puha a zúza, beletesszük a megtisztított, felkarikázott, felkockázott zöldségeket, a cikkekre vágott gmbát és a tárkonyt. Ha ez is megfőtt, beleöntjük a jghurtot. Hagyjuk összeforrni, majd a tárkonyecettel ízesítjük. Ha nincs, citromlevet is tehetünk bele. |