![]() |
Tárkonyos-joghurtos zúzaleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 50 dkg csirkezúza | 90 | 0 |
| 25 dkg csiperkegomba | 165 | 40 |
| 1 vöröshagyma | 40 | 8 |
| 1 szál sárgarépa | 35 | 8 |
| 1 szál fehérrépa | 30 | 6 |
| karalábé | 40 | 7 |
| 1 joghurt | 110 | 8 |
| olaj | 90 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| kakukkfű | 0 | 0 |
| tárkony | 0 | 0 |
| tárkonyecet | 0 | 0 |
| Összesen: | 600 | 77 |
| Egy adag: | 150 | 20 |
| Elkészítése: |
| Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb. 5 percig pirítjuk. 3 liter vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után lassú tűzön tovább főzzük. Ha félig puha a zúza, beletesszük a megtisztított, felkarikázott, felkockázott zöldségeket, a cikkekre vágott gmbát és a tárkonyt. Ha ez is megfőtt, beleöntjük a jghurtot. Hagyjuk összeforrni, majd a tárkonyecettel ízesítjük. Ha nincs, citromlevet is tehetünk bele. |