![]() |
Tavaszi zöldségleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 1 evőkanál olaj | 90 | 0 |
| 1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
| 1 pohár kefir | 110 | 8 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| 1 fej hagyma | 40 | 8 |
| petrezselyemzőld | 30 | 5 |
| majoranna | 0 | 0 |
| pirospaprika | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 440 | 55 |
| Egy adag: | 110 | 14 |
| Elkészítése: |
| Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és a zúzott foghagymát, majd ráöntöm a zöldbabot, párat keverek rajta, megszórom pirospaprikával, és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, majd fedő alatt puhára főzöm. Mikor kész, behabarom lisztes kefirrel, beleszórom az apróra vágott petrezselymet, és tálalom. |