![]() |
Tavaszi zöldségleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 15 dkg gomba | 203 | 5 |
| 1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
| 1 pohár kefir | 110 | 8 |
| 30 dkg Spanyol zöldségkeverék | 255 | 54 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| 1 fej hagyma | 40 | 8 |
| petrezselyemzőld | 30 | 5 |
| sáfrány | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 808 | 114 |
| Egy adag: | 202 | 29 |
| Elkészítése: |
| Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és a zúzott foghagymát, majd ráöntöm a cikkekre vágott gombát, párat keverek rajta, és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, sáfrányt és majorannát adok hozzá. Mikor a gomba már kezdi elfőni a levét, rászórom a zöldségkeveréket, felöntöm vízzel, majd fedő alatt puhára főzöm. Mikor kész, behabarom lisztes kefirrel, beleszórom az apróra vágott petrezselymet, és tálalom. |