![]() |
Cukkini krémleves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
60 dkg cukkini | 180 | 30 |
1 erőleves-kocka | 60 | 2 |
2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
1,5 dkg margarin | 111 | 0 |
1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
2 dl kefir | 110 | 8 |
1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
őrölt szerecsendió | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 671 | 82 |
Egy adag: | 167 | 20 |
Elkészítése: |
A cukkiniból 40 dkg-t feltesszük főni 1 liter, a leveskockával, a fokhagymával, a szerecsendióval és sóval ízesített vízzel. A felforrósított margarinon a lisztet halvány sárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre megpároljuk. A megfőtt cukkinihoz keverjük a hagymás rántást. Behabarjuk a kefirrel, ízlés szerint borsozzuk, majd összeturmixoljuk. A maradék cukkinit csíkokra vágjuk és levesbetétként belefőzzük. |