![]() |
Cukkini krémleves Levesek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 60 dkg cukkini | 180 | 30 |
| 1 erőleves-kocka | 60 | 2 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| 1,5 dkg margarin | 111 | 0 |
| 1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
| 2 dl kefir | 110 | 8 |
| 1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
| őrölt szerecsendió | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 671 | 82 |
| Egy adag: | 167 | 20 |
| Elkészítése: |
| A cukkiniból 40 dkg-t feltesszük főni 1 liter, a leveskockával, a fokhagymával, a szerecsendióval és sóval ízesített vízzel. A felforrósított margarinon a lisztet halvány sárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre megpároljuk. A megfőtt cukkinihoz keverjük a hagymás rántást. Behabarjuk a kefirrel, ízlés szerint borsozzuk, majd összeturmixoljuk. A maradék cukkinit csíkokra vágjuk és levesbetétként belefőzzük. |