Diabetesz lap
Vértisztító saláta
Saláták
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 fejessaláta 15 2
40 dkg zöldbab 160 16
2 kis fej vöröshagyma 60 10
1 kígyóuborka 10 2
5 dkg sörélesztő 50 5
2 evőkanál pirított mandulaforgács 300 2
1 evőkanál borecet 2 1
egy evőkanál olaj 90 0
0 0
bors 0 0
Összesen: 687 48
Egy adag: 172 12
Elkészítése:
Mossuk meg a zöldbabot, csipkedjük le a szárát, de a hegyét ne, mert ott található a legtöbb ásványi anyag, majd tegyük zubogó, enyhén sós vízbe, és főzzük meg. Karikázzuk fel az uborkát és a hagymát. A salátaleveleket tegyük tányérokra, helyezzük rá az uborkát, a hagymát és a zöldbabot. Hintsük meg a pirított mandulával, majd öntözzük meg a 2 evőkanál ecetből és 5 evőkanál olívaolajból készült salátalével. Legvégül sózzuk ízlésünk szerint.