![]() |
Vértisztító saláta Saláták |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 fejessaláta | 15 | 2 |
40 dkg zöldbab | 160 | 16 |
2 kis fej vöröshagyma | 60 | 10 |
1 kígyóuborka | 10 | 2 |
5 dkg sörélesztő | 50 | 5 |
2 evőkanál pirított mandulaforgács | 300 | 2 |
1 evőkanál borecet | 2 | 1 |
egy evőkanál olaj | 90 | 0 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
Összesen: | 687 | 48 |
Egy adag: | 172 | 12 |
Elkészítése: |
Mossuk meg a zöldbabot, csipkedjük le a szárát, de a hegyét ne, mert ott található a legtöbb ásványi anyag, majd tegyük zubogó, enyhén sós vízbe, és főzzük meg. Karikázzuk fel az uborkát és a hagymát. A salátaleveleket tegyük tányérokra, helyezzük rá az uborkát, a hagymát és a zöldbabot. Hintsük meg a pirított mandulával, majd öntözzük meg a 2 evőkanál ecetből és 5 evőkanál olívaolajból készült salátalével. Legvégül sózzuk ízlésünk szerint. |