![]() |
Sonkás zöldbabsaláta Saláták |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
50 dkg zöldbab | 140 | 38 |
10 dkg szeletelt sonka | 63 | 2 |
1 közepes hagyma | 40 | 8 |
1 saláta | 65 | 13 |
egy evőkanál olaj | 90 | 0 |
egy húsleveskocka | 15 | 1 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
menta | 0 | 0 |
Összesen: | 413 | 62 |
Egy adag: | 104 | 16 |
Elkészítése: |
A megtisztított zöldbabot egy kevés enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kockára vágott sonkát közepes lángon egy kanál olajon folytonosan kevergetve megpirítjuk. A salátát csíkokra a hagymát vékony szeletekre szeljük és a leszűrt zöldbabbal együtt a sonkához öntjük. Belemorzsoljuk a hűsleveskockát meglocsoljuk 1 kanál vízzel, és erős tűzön 5 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a mentaleveleket. |