![]() |
Sonkás zöldbabsaláta Saláták |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 50 dkg zöldbab | 140 | 38 |
| 10 dkg szeletelt sonka | 63 | 2 |
| 1 közepes hagyma | 40 | 8 |
| 1 saláta | 65 | 13 |
| egy evőkanál olaj | 90 | 0 |
| egy húsleveskocka | 15 | 1 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| menta | 0 | 0 |
| Összesen: | 413 | 62 |
| Egy adag: | 104 | 16 |
| Elkészítése: |
| A megtisztított zöldbabot egy kevés enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kockára vágott sonkát közepes lángon egy kanál olajon folytonosan kevergetve megpirítjuk. A salátát csíkokra a hagymát vékony szeletekre szeljük és a leszűrt zöldbabbal együtt a sonkához öntjük. Belemorzsoljuk a hűsleveskockát meglocsoljuk 1 kanál vízzel, és erős tűzön 5 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a mentaleveleket. |