Diabetesz lap
Cézár saláta
Saláták
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 csirkemellfilé 110 0
10 dkg uborka 10 2
10 dkg saláta 15 2
1 paradicsom 20 4
2 szelet Abonett 60 10
lilahagyma 40 8
1 gerezd fokhagyma 50 10
1 kefir 110 8
ketchup 80 18
mustár 50 2
petrezselyem zöld 50 5
0 0
bors 0 0
oregano 0 0
bazsalikom 0 0
5 dkg reszeltsajt 70 1
Összesen: 5950 70
Egy adag: 149 18
Elkészítése:
A pulykamell filét vékony csíkokra vágva serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, majd a serpenyőből kiszedjük. A rozskenyeret apró kockára vágjuk és ugyanebben a serpenyőben a maradék olívaolajjal és fokhagymával összekeverve megpirítjuk. Ezt követően felhasználásig félretesszük a pulykamellel együtt. Minden zöldséget előszítünk, megmosunk, összedaraboljuk a paradicsomot és az uborkát, a lilahagymát kockára vágjuk, a salátaféléket leveleire szedve apróbb darabokra tépjük, ezt követően tányérra halmozva tetejére helyezzük a pirított kenyeret és a pulykamellet, majd tálalásig hidegen tartjuk. Elkészítjük a dresszinget, a mustárt és a kefirrel kikeverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a bazsalikomot, az oreganot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lehűtve salátánk mellé tálaljuk. Salátát fogyasztás előtt megszórjuk reszelt Óvári sajttal és egy kefirt öntök rá, sózom, borsozom. Hidegen és melegen is fogyasztható.