A pulykamell filét vékony csíkokra vágva serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, majd a serpenyőből kiszedjük. A rozskenyeret apró kockára vágjuk és ugyanebben a serpenyőben a maradék olívaolajjal és fokhagymával összekeverve megpirítjuk. Ezt követően felhasználásig félretesszük a pulykamellel együtt. Minden zöldséget előszítünk, megmosunk, összedaraboljuk a paradicsomot és az uborkát, a lilahagymát kockára vágjuk, a salátaféléket leveleire szedve apróbb darabokra tépjük, ezt követően tányérra halmozva tetejére helyezzük a pirított kenyeret és a pulykamellet, majd tálalásig hidegen tartjuk. Elkészítjük a dresszinget, a mustárt és a kefirrel kikeverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a bazsalikomot, az oreganot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lehűtve salátánk mellé tálaljuk. Salátát fogyasztás előtt megszórjuk reszelt Óvári sajttal és egy kefirt öntök rá, sózom, borsozom. Hidegen és melegen is fogyasztható. |