![]() |
Sajtos tavaszi zöldségtorony Uzsonnák |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 25 dkg fetasajt | 510 | 5 |
| 2 dl kefir | 110 | 8 |
| 1 csomag kapor41 | 40 | 6 |
| hónapos retek | 15 | 2 |
| újhagyma | 30 | 6 |
| uborka | 40 | 8 |
| paradicsom | 20 | 4 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 725 | 39 |
| Egy adag: | 182 | 10 |
| Elkészítése: |
| A retket, zöldhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk. Egy közepes tálban összekeverjük a fetasajtot és a kefirt, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az uborkát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Az uborkaszeletek 1/4-ét kör formában tányérra rakjuk, rákanalazzuk a sajtos keverék 1/4-ét (kissé megnyomkodjuk). Egy evőkanállal körbe simítjuk, hogy valóban henger formája legyen. 3-4 paradicsomszeletet a tetejére helyezünk. A műveletet megismételjük még 3-szor. A "tornyok" tetejét kaporral szórjuk meg. |