Diabetesz lap
Sajtos tavaszi zöldségtorony
Uzsonnák
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
25 dkg fetasajt 510 5
2 dl kefir 110 8
1 csomag kapor41 40 6
hónapos retek 15 2
újhagyma 30 6
uborka 40 8
paradicsom 20 4
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 725 39
Egy adag: 182 10








Elkészítése:
A retket, zöldhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk. Egy közepes tálban összekeverjük a fetasajtot és a kefirt, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az uborkát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Az uborkaszeletek 1/4-ét kör formában tányérra rakjuk, rákanalazzuk a sajtos keverék 1/4-ét (kissé megnyomkodjuk). Egy evőkanállal körbe simítjuk, hogy valóban henger formája legyen. 3-4 paradicsomszeletet a tetejére helyezünk. A műveletet megismételjük még 3-szor. A "tornyok" tetejét kaporral szórjuk meg.