![]() |
Tormás sonkatekercs Uzsonnák |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 6 szelet sonka | 160 | 0 |
| ecetes torma | 135 | 31 |
| 10 dkg vajz | 750 | 0 |
| liszt | 100 | 15 |
| 1 kefir | 110 | 8 |
| 1 tojássárgája | 55 | 0 |
| citromlé | 20 | 1 |
| pár csepp édesítő | 1 | 1 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 1331 | 56 |
| Egy adag: | 333 | 14 |
| Elkészítése: |
| Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a kefirt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, citromlét és esetleg egy kis édesítőt. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk. A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára. Tálalásig hűtőben tartjuk. |