Diabetesz lap
Tormás sonkatekercs
Uzsonnák
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
6 szelet sonka 160 0
ecetes torma 135 31
10 dkg vajz 750 0
liszt 100 15
1 kefir 110 8
1 tojássárgája 55 0
citromlé 20 1
pár csepp édesítő 1 1
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 1331 56
Egy adag: 333 14








Elkészítése:
Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a kefirt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, citromlét és esetleg egy kis édesítőt. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk. A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára. Tálalásig hűtőben tartjuk.