Húsok

  Belsőségek
  Marha-Birka
  Sertéshús
  Szárnyasok
  Vadhúsok


Sertéshús

Olasz sertéskaraj:

A szép rövidkaraj szeleteket húsverővel kissé megveregetjük. Megsózzuk és tűzálló tálba rakjuk, közvetlenül egymás mellé. (A tálat nem zsírozzuk ki!) Mindegyik szeletet leöntjük sűrű tejföllel és beszórjuk reszelt sajttal, majd forró sütőben, nagy lángon pirosra sütjük. Burgonyapürét vagy sült burgonyát adunk mellé.


Piramis:

Sertés apróhúsból a szokásos módon vagdalt hús masszát és az átlagosnál egy kicsit keményebb burgonyapürét készítünk. Vastagon kivajazott tepsibe helyezzük a vagdaltat, közepébe két keménytojást rakunk és kenyéralakúra formázzuk. Kb. 15 percig sütőben elősütjük, majd a burgonyapürével befedjük, tojássárgájával megkenjük és sütőben kb. 30 percig tovább sütjük. Időnként olvasztott vajjal, illetve saját levével locsolgatjuk. Külön köret nem szükséges hozzá, idénysalátával tálaljuk.


Ugrás a tetejére

Vissza