Sertéshúsok

Az oldalon 15 recept található.





[1] [2] [3]

 

Erdélyi flekken 4 személyre


Típus: Sertéshúsok

Hozzávalók:

4 szelet kicsontozott sertéstarja, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors, és só, tálaláshoz 4 fej vöröshagyma. Előkészítés: A hússzeleteket húskalapáccsal kissé megveregetem. Megsózom, és törött fekete borssal meghintem. Rákenem a zúzott fokhagymát, majd lisztbe mártom. Elkészítés: olajjal megkent roston a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütöm. A sütés időtartama a tűz erősségétől és a sertés korától is függ. Ha elég nagy a rost, a meghámozott és felkarikázott hagymát a húsok köré rakom. Köménymagos, hagymás káposztasaláta, és sült burgonya illik mellé.

 

Sertéskaraj Dávid király módra


Típus: Sertéshúsok

Hozzávalók:

12 szelet karaj, 1/2 kg darált sertéshús, ételízesítő, fokhagyma, petrezselyemzöld, tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítés: Először a húsokat kikloffoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darált húst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi Vegetával, apróra vágott petrezselyemzölddel és kockára vágott foghagymával. Ezt jól összedolgozzuk utána a hússzeleteket, betöltjük ezzel a masszával és feltekerjük, fogvájóval betűzzük, bepanírozzuk és ezek után lassú tűzön olajban pirosra, sütjük. Ez nagyon finom sült, pl. Karácsonyra v. bármilyen alkalomra ajánlani tudom.

 

Gombás tokány


Típus: Sertéshúsok

Hozzávalók:

70 dkg sertéshús, 25 dkg erdei gomba, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 dl vörösbor, fekete bors, só. A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát szintén keskeny csíkokra vágva serpenyőben megsütjük. Amikor zsírját kiengedte, a megsült szalonnacsíkokat kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában egy nagyobb fej apró kockákra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, és rátesszük az összevágott húst. Fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel időközönként felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, fekete borssal meghintjük, ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Zöldborsós rizzsel tálaljuk.

 

Barbecue oldalas


Típus: Sertéshúsok

Hozzávalók:

1 kg sertésoldalas, 1 babérlevél, néhány szem fekete bors, 1 kiskanál ételízesítő, 3,5 dl ketchup, 4 evőkanál méz, fél-fél mokkáskanál oregánó, bazsalikom és kakukkfű, egy-egy csipetnyi cayenne bors, durvára tört fekete bors és só A sertésoldalast 4 egyforma szeletre vágjuk és babérlevéllel, borssal meg ételízesítő porral fűszerezett vízben szinte teljesen puhára főzzük. Akkor, jó, ha a csontot majdnem meg tudjuk benne fordítani. A ketchupot a mézzel meg a fűszerekkel összekeverjük, megsózzuk. A jól lecsöpögtetett húsokat, beleforgatjuk, és grillrácsra fektetjük. Faszénparázs fölött vagy forró sütőben kb. 30 perc alatt, megsütjük. Sült hasábburgonyával tálaljuk.