SertéshúsokAz oldalon 15 recept található. |
![]() |
Barátaink a pörköltfőzésben:
Piros Arany
Nagyon jó minőségű tubusos ételízesítő paprikakrém,
melyet nyugodtan használhatunk a pörköltek, gulyások főzésénél
is.
Háromféle csípősségi fokozatban gyártják:
- csemege
- csípős
- nagyon csípős
Mindig bele kell kalkulálni a benne lévő sótartalmat is,
ugyanis a só az egyik tartósítószere.
Édes Anna
Üveges csípősségmentes paprikakrém. Szép színt és élénk
paprikaízt ad az ételnek.
Erős Pista
Üveges csípős paprikakrém. Az Édes Anna erős változata.
Kiválóan lehet vele ízesíteni a főzés során ugyanúgy,
mint az asztalon utólag. Kiváló termék.
{[home] }
Gulyáskrém
Mindennemű pörkölt és gulyásétel ízesítésére kiválóan
használható a tubusos gulyáskrém.
Sertéspörköltek:
Sertéspörkölt
1 kg lapocka, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 5 gerezd
fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát,
majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként
kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom
a pirospaprikát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen,
félpuhára párolom. (vizet csak szükség esetén és nagyon
keveset teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a
paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Galuskával tálalom.