July 21 2018 11:46:01
Navigáció
Fórum
Kapcsolatfelvétel
Galéria
Keresés
Letöltés
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 146
Legújabb tag: pisti019
Dragon Ball
Infók
Cimek
Részek
Dragon Ball Z
Infók
Cimek
Részek
Dragon Ball GT
Infók
Cimek
Részek
Információk
Csillagharcos szintek
Érdekességek
Harci erők
Helyszinek
Szinkronhangok
Multimédia
Openingek és Endingek
DBGT Infó
A Dragon Ball GT a Dragon Ball Z folytatása. A GT a címben jelenthet Grand Tourt (Nagyszerű utazás) (az amerikai FUNimation használta), de jelenthet Galaxy Touringot (Utazás a galaxisban), Great Touringot (Nagy utazás) és esetleg Gran Turismo-t is. Ezek a címek azért merültek fel, mert a sorozatot eredetileg egy űrtúraként képzelték el, melyben a főszereplők utazgatnak. A GT jelentése csak a japán eredeti jelentéstől függ. Ez az egyetlen Dragon Ball sorozat, amely nem Toriyama Akira mangájának eseményein alapszik.

A sorozat története

A Dragon Ball GT-t a Fuji TV kezdte sugározni 1996. február 7-én (szerdán) este fél nyolckor, pontosan egy héttel a Dragon Ball Z befejezése után. 64 epizódból áll, ebből az utolsó 1997. november 19-én került adásba. Toriyama Akira (a Dragon Ball és Dragon Ball Z megalkotója) jelentéktelen szerepet kapott a sorozat korai fázisaiban. Főleg az előkészületekből vette ki a részét és a legtöbb főszereplő karakterterveit készítette el, beleértve az újoncokat is, például 'Giru'-t. Akira kevés részvételének betudható az, hogy a GT több helyen eltér az előre meghatározott történésektől. A korai részek több humort tartalmaznak, mint a Dragon Ball egykor. A későbbi részek nagyon eseménydúsak és ugyanazt a drámai hangot ütik meg, mint a Dragon Ball Z epizódjai. A sorozatot kevesebb, mint két év után fejezték be, köszönhetően a csökkenő nézettségnek. Azóta nem készültek újabb Dragon Ball animék vagy mangák (a GT vége óta keringenek pletykák az új sorozatról, a Dragon Ball AFről, ami egyelőre még csak mangában létezik).

A sorozatból készítettek két könyvet is, amit úgy neveznek, hogy Dragon Ball GT Perfect Files (magyarul: Dragon Ball GT Tökéletes Akták). 1997 májusában és decemberében adták ki őket a Sueisa Jump Comics Selection nyomdájában. Tartalmaznak sorozat-információkat, illusztrációs képtárakat, 'kulisszák mögötti' információkat és sok mást. Azonban a készletek mára már kimerültek.

2005. június 15-én, a Toei Animation (a Pony Canyon terjesztő cégen keresztül) kiadta a teljes sorozatot korlátozott mennyiségben Dragon Box GT DVD set néven. A dobozban helyt kapott egy Dragon Radar távirányító és egy exkluzív könyvecske is. A DVD csomag nem lett igazán népszerű. Igaz, hogy a sorozatot a DVD-n feljavított kép- és hangminőségben adták közre, de nem voltak feliratok, se angol, se más nyelvű. Ezen kívül nem jutott el a célközönségig a termék, köszönhetően az alacsony példányszámnak és a magas árnak.

Angol átdolgozások

Amerikai (FUNimation) változat

A Dragon Ball GT angol átdolgozása a Cartoon Network-ön futott 2003 és 2005 között. A FUNimationos verziónak volt egy fő változása: az első 16 részt 8Black Star Dragon Ball Saga), kivágták és lecserélték egy, a sorozatot beharangozó részre. Ez a javítás azért történt, hogy a nézőket ne zavarják össze a korai epizódok. A kivágott részeket azóta már kiadták Lost Episodes (magyarul: Az elveszett epizódok) címen. Sok rajongó (aki követte az eseményeket) szerint az első 16 rész kivágása csak egy ügyesen megrendezett üzleti fogás volt, mely a botrányon keresztüli sikerszerzés módszerét követte, hogy gondoskodjanak a ki nem adott részek utáni keresletről, melyeket a kiadásuk után azonnal el is kapkodtak.

Nemzetközi (Blue Water) változat

Az Egyesült Államokon kívül egy másik angol szinkronos változat is készült, amelyet a kanadai Blue Water Studió készített. Igaz, hogy különböznek a szinkronhangok Dragon Ball GT amerikai változatától, de az eredeti háttérzene megmaradt és a részeket sorrendben vették fel, így sokkal közelebb kerültek az eredeti japán változathoz. Az amerikai változatnak lecserélték a főcímdalát, a kanadai változat azonban megmaradt a japán változatnál, csak a dalszövegeket fordították le.

Rövid történet

A történet a Dragon Ball Z után folytatódik 10 évvel (5 évvel a Dragon Ball GT könyvek szerint). Son Goku gyerekké változik, köszönhetően a Feketecsillagos Sárkánygömböknek. Össze kell gyűjtenie őket egy éven belül vagy a Föld elpusztul, ezért Goku, valamint unokája, Pan és Trunks elindul az űrbe, hogy összegyűjtsék őket. A három utazó hamar bajba kerül az utolsó Tsufuru túlélő, dr. Myu miatt. Munkájának gyümölcse, Bebi hamar felfedezi, hogy valaki irányítja, ezért megöli dr. Myu-t és elindul a Föld felé, hőseink után. Hamarosan Vegitának köszönhetően elfoglalja az egész bolygót és a legtöbb embert is a szolgálatába állítja. Az eredeti Tsufuru bolygót (mielőtt a Saija-jinek megjelentek volna) visszakívánják a Feketecsillagos Sárkánygömbökkel, de mielőtt Bebi (végleg magába olvasztva Vegita erejét) képes lenne megvalósítani a tervét, Son Goku eléri a Super Saiya-jin 4. szintjét és végleg megsemmisíti Bebit. Sajnos a Föld ettől még meg fog semmisülni és a teljes lakosságot át kell költöztetni az új Tsufuru bolygóra, mielőtt végleg elpusztulna a bolygó. Ifjú Sátán úgy döntött, hogy inkább a bolygón marad és elpusztul. Ezzel azt éri el, hogy a Feketecsillagos Sárkánygömbök kővé válnak. A Föld később újjáépül.

Rövid idővel a béke kezdete után egy új Harcművészeti világbajnokság veszi kezdetét. Eközben dr. Myu (a pokolban) egyesíti erőit dr. Geroval. Létrehozzák az új C17-et, ami teljesen irányításuk alatt áll. Az új C17 elmegy a Földre és egyesül az eredeti C17-tel, így létrejön Super 17. Krillin (Kuririn) megölése után megpróbálja maga mellé állítani C18-at, noha akkor sem lenne képes legyőzni őt, ha visszautasítaná. Goku végül legyőzi Super 17-et C18 segítségével, de csak azután, hogy Super 17 legyőzte dr. Gero-t és dr. Myu-t.

Mikor Sheront megidézik, hogy újraélesszék azokat, akiket Szuper 17 megölt, a sárkánygömbök megrepednek és egy fekete füstű sárkány jelenik meg, aki azonnal hét gonosz sárkánnyá oszlik, mindegyik fejében egy-egy sárkánygömbbel. Son Goku és a társai bátran harcolnak, hogy legyőzzék ezeket a sárkányokat. A hatodik sárkány legyőzése után az egy-csillagos sárkány, Yi Xing Long a többi sárkánygömböt magába olvasztja és Super Yi Xing Longgá alakul. Son Goku nehéz harcban győzi le, mely magában foglal egy fúziót is, ám azzal sem sikerül Yi Xing Longot végleg legyőzni. A harc után az igazi Shen Long újra megjelenik és közli, hogy hosszú ideig nem lehet többet kívánni. Goku felajánlja magát egy kívánságért cserébe. Amint Goku belekapaszkodik Shen Longba és együtt elrepülnek, a hét sárkánygömb egyesül a testével és eltűnik. Son Goku örök életet nyer és a világegyetem legerősebb harcosa lesz.

Egy évszázaddal későbbaz öreg Pant látjuk, amint a lelátón ül a következő világbajnokságon, hogy unokáját, Goku Jr.-t bíztassa. Amint belép a ringbe, az ellenfele is megjelenik. Név szerint Vegita Jr., Vegita egyik leszármazottja. Mindketten Super Saiya-jin-né változnak. Ahogy Pan nézi őket, egy pillanatra meglát egy ismerős arcot a lelátón: a nagyapját, Gokut. Amikor megpróbálja követni, Goku eltűnik. A GT utolsó részének végén a sorozatokból összevágott jelenetek láthatóak, melyek méltó befejezésként szolgálnak a történethez. Az utolsó jelenetben Goku a felhőjén elrepül, varázsbotjával a kezében. A Dragon Ball, a Dragon Ball Z, és a Dragon Ball GT sorozat ezzel befejeződött.

 

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Toplisták
[C]ool[T]eam [A]nime TOP v2.0   Dragon Ball Nao TopLista Anime-Center Top100 Meitantei Conan Top 50 Ruffys-Top100 Hier gehts zu Uchiha Clans Top 100!! Anime-Line - Topsites American Dad Toplista SaiyanRivals - TopSiteAnime  
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Milyen az oldal?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

25/07/2010 16:35
Zolcsika A másik oldalamon hetente 2 rész fog lenni DBZ szerintem érdemes kivárni nagyon jó Grafika és studió hanggal Grin

25/07/2010 15:22
hol tudom megnézni a dragonball z összes részét???

28/06/2010 05:18
Én már kiraktalak....csaó
ka

28/06/2010 05:18
És úgy látom azért még megvan a bannerem nálad,de már most új van.Ha gondolod csréld le, http://dragonballf
uture.eliveport.co
m/?modul=oldal&tart
alom=1112486

28/06/2010 05:17
Szevassz Hosszy!Úgy döntöttem,hogy csak megtartom a lapunk.hu-s oldalt,végül is nem kimondottan animés oldal,hanem inkább saját kreálmányú képregény.. Smile

16/06/2010 16:35
Frissitettem a linket!Megy az előkészület egy animés oldalhoz!!Majd szólok!!

16/06/2010 03:51
Hosszy!Elköltözött
az oldalam,a banner miatt is,meg amúgyis nézz be Smile www.dragonballfutu
re.eliveport.com

10/05/2010 01:44
Hello,eszrevettem h van kulon banner cserevel kapcsolatos szekciod,mar irtam oda is.csao

10/05/2010 01:42
Hello,benne vagy egy banner-csereben? Nezz be hozzam: www.dragonballfutu
re.5mp.eu

29/04/2010 15:19
Én meg nem foglalkozok Naruto val meg Bleach el nekem csak Dragonball anyagom van

Fórumtémák
Legújabb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
Legújabb cikkek
Nincs létrehozva cikk