Készítés menete
A mérőedényben
látható a kétfajta lisztfrakció.
Következetesen
ugyanazokat a mérőket használjuk.
Az aludttejet is ebben
mérjük, a liszt után, amit egy tálba öntöttünk.
Az elmorzsolt
élesztő ...
... amire egy kevés
aludttejet öntöttünk ...
... majd összekeverjük,
de nem futtatjuk fel.
2 ek-nyinak
megfelelő tejföl.
A keverőedénybe
először a folyékony összetevők
kerülnek.
Majd a lisztkeverék rá,
aminek tetejét kiméllyítjük.
Oda kerül az
élesztős keverék.
Majd körbe a só és a
cukor.
A megkelt tészta ...
... kiborítva a
gyúrótáblára és átgyúrva ...
... majd kinyújtva
...
... lezsírozva ...
... végül csíkokra
vágva.
A csíkokat nagyon
óvatosan egymásra fektetjük.
12 egyenlő részre
vágtuk ...
... majd kizsírozott
formába élére állítva betettük.
A megsült kenyérkék.
Megcsappant létszámmal a
fotózáson. ( 5 óránál a malom beállítása. )