Desert Villages RolePlay
Főoldal
Forum
Súgó
Keresés
Bejelentkezés
Regisztráció
Desert Villages RolePlay
»
Általános
»
Ötletek
»
Archívum
»
Ötleteim
« előző
következő »
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Szerző
Téma: Ötleteim (Read 69 times)
James Hoxton
Newbie
Civil
Ötleteim
«
Dátum:
április 15, 2018, 09:29:57 pm »
Régen nem játszottam olyan RP szerveren ahol úgy éreztem érdemes maradnom, ezért szeretném felvetni néhány ötletem amik hasznára válhatna a szervernek. Kicsit soknak tűnhet így elsőre, de próbáltam minél jobban kifejteni minden gondolatomat a dolgokkal kapcsolatban.
Üzemanyagfogyasztás átdolgozása
Jelenleg szerintem túl sokat fogyasztanak a járművek a megtett távolsághoz képest. Elvégre az MG, Palomino közötti távolság ~6 km körül van és 3-4 forduló után 100%-ról 20% körülre lefogy az üzemanyagszint. Lehet valósághű(?), de eléggé kényelmetlen a legtöbb player számára minden második forduló után tankolni menni.
Esetleges megoldás:
A fogyasztás csökkentése, benzinár drágításával arányosan. Vagy egy külön rendszert építeni e téma köré ahol minden járműnek egyedi fogyasztása lenne egyedi tankmérettel(Ha a valósághűségre törekedtek. Erre még mindig megvan egy korábbi táblám ami tartalmazza a járművek hozzávetőleges kapacitását és fogyasztását is, ha szeretnétek átküldhetem.)
Betegségrendszer
A betegségrendszeretek találó dolog teljes mértékben. Számos RP szituációt hozhat létre azonban a jelenlegi állásában szerintem inkább frusztráló csak, hiszen anélkül, hogy egy mentős fentlenne képtelen vagyok elkerülni a biztos halált.
Esetleges megoldás:
Ha valakinek betegsége van tudjon úgy is receptet kérni, ha nincs fent egy mentős sem. Erre megoldás az lehetne, hogy megvizsgálni az aktuális szolgálatban lévő mentősök számát és ha 0, akkor a kórházban lévő NPC-től kérhetnek receptet viszont ha legalább 1 szolgálatban van akkor csakis tőle kérhetnének.
Munkabér
A fizetések összege teljesen korrektül vannak szerintem beállítva, viszont mivel a raktároson és a taxison kívül minden munkában ugyan annyit keresel jelenleg (Ugye 750$/CP) eléggé érdektelennek mondható, hogy bármelyik másik állást kipróbáld a pénzszerzés lehetősége végett.
Esetleges megoldás:
Különböző bónuszokkal kiegészíteni az állásokat. Pl Pizzásnál, ha gyorsan kiszállítod extra borravaló, vagy a villanyszerelőnél véletlenszerű "nehézségű" problémákat állítanának a játékosok elé, ahol a nehezebb problémánál többet szerel az illető, több pénzért és hasonlóan a könnyűnél is. Talán pont a raktárosra lenne a legjobb egy ilyen, hiszen jelenlegi állásában pár kör után inkább munkátvált az ember, hogy legalább vezethessen nagyobb távon. Annál pl lehetne törékeny csomag amit ha törés nélkül visz el grátiszt kap.
Új munkalehetőségek
A meglévő munkák jól működnek, relatív korrekt fizetés mellett is, azonban jelenleg nem túl sok választási lehetősége van annak aki pénzt szeretne szerezni.
Esetleges megoldás:
A jó öreg munkák közül belehetne hozni egy párat, mint például a szemétszállító, kamionos vagy akár későbbi terjeszkedés után a farmer. Ezek még teljesen beleillenének a képbe(Szemétszállító lehetne az úttisztítóknál, a kaminos pedig a raktárnál) és egy kicsit nagyobb diverzitást adnának a játékosok kezébe.
GPS/Térkép
Pár óra játék után már tudjuk mit merre keressünk, de amíg nem volt dolgunk az adott helyen, nem fogjuk tudni merre keressük. Kezdőként kifejezetten zavarónak találtam, hogy nem tudtam lényegében semmit, hogy hol keressek és ezért kellett körbejárnom mind a két kisvárost. Kibírható nélküle is, de sok embert kisegítene szerintem.
Esetleges megoldás:
A már más szervereken bevállt /terkep vagy /gps parancs elkészítése ami egy listboxban tartalmazna bizonyos helyszíneket, és kattintásra checkpointot helyezne az adott dolog helyszínére.
Naplózva
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
« előző
következő »
Desert Villages RolePlay
»
Általános
»
Ötletek