HÍREK   TAGOK   KÉPEK   LETÖLTÉSEK   MŰSOR   EGYÉB FELLÉPÉSEK   FÓRUM   VENDÉGKÖNYV   LINKEK

Üdvözlünk az oldalon!
Az Operettszínház tánckara, a Musical Ensemble nagyon fontos tagja a társulatnak, ők is megérdemelnek egy kis figyelmet.
Kellemes böngészést!
Edina és Szandi

Az oldalon található anyagokat más honlapon engedély nélkül feltüntetni tilos! Megértéseteket köszönjük!

Elérhetőségünk:
ensemblehonlap@gmail.com

Ezen a címen nem a táncosoknak írhattok, hanem a szerkesztőknek! Felvétellel kapcsolatban az Operettszínházban érdeklődjetek! (www.operett.hu)

Ábrahám Gabriella - Aczél Gergő - Adler Judit - Barta Viktória - Bartha László - Heiter Ágnes - Hodács Janó  - Karányi Péter - Kocsis Tamás - Zhanna Kozlenko - Kugler Zsolt - Molnár Andrea - Muhari Tamás - Radics Bernadett - Sárkány Zsolt - Szabó Dóra - Szűts Rita - Tihanyi Lívia - Tucsek Edit

Aczél Gergő

Életrajz

"Aczél Gergő vagyok. Ez önmagában nem mond túl sokat, de talán a legletisztultabb forma, a legtisztább kép arra vonatkozóan, hogy ki vagyok én. A sok adat, ami ezután következik, valószínűleg csak összezavarja azt, amit gondolok magamról, és amit más gondolhat rólam. Na mindegy! Csináljuk!
Dunaújváros kietlen, de számomra oly szép panelrengetegében születtem 1971. december 12-én, értelmiségi szülők második fiúgyermekeként. (Egyébként nem is kietlen, dugig van zöldterülettel!)
Az első két esemény, ami összefüggésben lehet a pop-piacra való betörésemmel, nagyjából egyszerre történt meg velem, valamikor az általános iskola (Ságvári Endre Ált. Isk.) harmadik osztálya táján. Az egyik, hogy második lettem egy városi énekversenyen, ahol bizonyos Gyarmati Mariannal énekeltük duettben többek közt a Tavaszi szél vizet áraszt című, méltán híres dalt. Talán azért is eme kiugró eredmény, mert fülig szerelmes voltam az említett hölgybe. Ez a momentum komoly érzelmi kitörést kölcsönözhetett a produkciónak. Bár közelítő fogalmam sincs róla, hogy merre jár most ő, de talán boldog, és mindenképpen puszilom! A másik történés, a tánc Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Kilenc éves voltam, boldogan néptáncoltam, és minden egyes próba után egészen hazáig üvöltve énekeltem bármit, ami eszembe jutott. A dolgok ezen része nem sokat változott, hiszen ma is a közvetlen környezetem idegeire megyek. És ez így ment sok évig, énekeltem és táncoltam mindenhol gátlástalanul.
Jött a gimnázium (Münnich Ferenc, azóta Széchenyi Gimnázium), ahol két évig bírtam, meg egy egész kicsit. Aztán úgy döntöttem, hogy engem nem érdekel. Persze kell az érettségi, de jó az nekem a dolgozók esti iskolájából is. Kocsikísérőként dolgoztam egy évet a DESZOV-ban (azok közt, akik megírják, hogy minek a rövidítése ez, értékes ajándékokat sorsolunk ki), és közben közelítő fogalmam sem volt arról, az utólag egyébként oly egyszerű tényről, hogy popstar leszek. A következő nyáron megvilágosodásom támadt, aminek következtében a Magyar Táncművészeti Főiskola (akkor állami balett intézet) néptánctagozatán folytattam tanulmányaimat.
Hát igen, a tagozat! Csuda világ volt! Bár lenne része mindenkinek két ilyen évben! Szóval itt érettségiztem le végül. És elkezdődött a profi táncosi lét. Budapest Néptánc Együttes, Közép-Európa Táncszínház, Honvéd Művészegyüttes, Szolnoki Szigligeti Színház, és végül, de nem utolsó sorban, a Szegedi Kortárs Balett.
Mindezen munkahelyeimmel egy időben az üvöltve éneklés sem maradt el, sőt, esetenként hivatalos formát is öltött. Először egy olyan együttesben énekeltem, aminek még nevet sem sikerült találnunk. Hihetetlen ruhákban, és elképesztően szervezetlenül zenéltünk, mindezekhez képest aránytalanul magas színvonalon. Aztán következett az Intim Bt. Már a név garanciát nyújtott a sikerre, mégsem hódítottuk meg a világot. Pedig nem kisebb nevekkel volt alkalmam együtt színpadra állni ebben a formációban, mint a jól csengő Sándor Dávid (az egyik legjobb barátom), Kovács Áron (azóta karaoke és média mogul), vagy Somogyi Tamás (Richo császár. Vigasz lehet, hogy (és ez talán nyom valamit a latban), mi még játszottunk a Rock Café-ban! Idő közben megismerkedtem a karaoke intézményével is, sok évig vezettem ilyen jellegű műsorokat. A hőskor a Crazy Café nevéhez fűződik! Just a Jiggolo, My way, és még megannyi dal, amitől azóta hányingert kapok!
Nagyjából ebben az időszakban barátkoztam össze a lovakkal. Velük olyan a viszonyom, mint egy igazi baráttal, akivel nem feltétlenül kell beszélni valamiről, mert a csönd sem kínos. És ez így van akkor is, ha sokáig nem láttuk egymást! Mára egy olyan lótenyésztő szakmunkással gazdagodott személyemben a világ, aki bár nem tudja, hogy pontosan mennyit, és mit kell nekik enni adni, de mindenképpen lelkes hívük, és barátjuk.
No de kanyarodjunk vissza a muzsika világába, hiszen a kis hijján aranylemezes Passz Pigál együttesről még szó sem esett, holott az ő soraikat is erősíthettem egy ideig. Olyan dalok fűződnek ehhez az időszakhoz, mint a Birka Bugi, a hirosimai atomtámadás emlékére íródott balladisztikus opus, vagy a Rendőrlány. A legutóbbi ürügyem a közönség előtti éneklésre a Quartevők nevű, négytagú, pusztán vokális társulás, amelyben a mai napig is emelném a nívót, ha egyeztetési problémák miatt nem kényszerültem volna átadni a helyem.
Ami még kimaradt talán, az a Kolombusz című rock musical, ahol a hajóinas dalát énekelhettem két alkalommal, és a West Side Story, amiben két szerepet is játszhattam, két különböző előadásban.
Hát úgy nagyjából ennyi történt velem a megasztárig, aminek köze lehet a zenéhez."

(Forrás: http://aczelgeri.uw.hu)

Jelenleg az Octopont tánccentrumban kortárs modern táncot tanít.

Főbb szerepek

A csodálatos Mandarin /Szegedi Kortárs Balett/ (bővebben az előadásról)
Hajsza /Szegedi Kortárs Balett/
Kísértés /Szegedi Kortárs Balett/
Requiem /Szegedi Kortárs Balett/
Szilánkok /Szegedi Kortárs Balett/
A-Rab - West Side Story /Szegedi Szabadtéri Játékok/
Postscriptum /Szegedi Kortárs Balett/
Carmina Burana /Szegedi Kortárs Balett/ (
bővebben az előadásról)
West Side Story /Bakáts téri Szabadtéri Színpad/
Tűzmadár - Bolero /Szegedi Kortárs Balett/
A tragika /Szegedi Kortárs Balett/
Carmen /Szegedi Kortárs Balett/
(
bővebben az előadásról)
Rock- ritmusban - Bernsteintől Webberig
Diesel - West Side Story (
bővebben az előadásról)
További George - Jövőre, Veled, Itt (
bővebben az előadásról)
Rövidre Vágva /Budapest Táncszínház/ (
bővebben az előadásról)

Film

A csodálatos mandarin

Cikkek

Blikk                 Összezárják a sztárjelölteket 2004.01.03.
Starchat          
 Aczél Gergő 2004.04.21.
TV2.hu            
Tudj meg mindent Aczél Gergőről 2004.09.07.
Index.hu          
Már másként élem meg a Megasztárt 2005.02.18.
Maxima             
"Én Meg a sztárok" 2005.02.24.
Hirado.hu          
Görög Zita naiv és gyakorlatlan? 2005.02.25.
Webradio.hu      
Két lemezzel debütál Aczél Gergő 2005.07.07.
Index.hu           
Madonnák és alternatív megasztárok a beachen 2005.07.19.
Kultúr Kavalkád   Villanófényben (16. oldal) 2007.02.

Munkái

Best of Megasztár DVD
Aczél Gergő: Megasztár
Dalszövegei

Honlap

Aczél Gergő rajongói oldala