Tájékoztatás a TIR-el kapcsolatban.

Dátum 2008.04.17. 8:06:13 | Téma: Európai Méhész hírei



Barkó Árpád
Szaktanácsadó


Tájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy a napokban valamennyi Megyei MGSZH Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Igazgatója a következő tartalmú levelet kapta. Amint konkrétumot megtudunk a módosítási javaslattal kapcsolatban, értesítjük Önöket.

Az Országos Méhészeti Egyesület /OMME jelezte az FVM és az MGSZH Központ felé, hogy a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007.(X.18.) FVM rendelet méhészekre vonatkozó rendelkezéseinek végrehajtása a méhek esetében nehézségekbe ütközik.

Az FVM és az MGSZH Központ szakemberei megvizsgálták a rendeletet és arra a megállapításra jutottak, hogy a 119/2007. (X.18.) FVM rendelet módosítására szükség van a zavartalan gyakorlati végrehajtás érdekében. A méhek esetében a módosítási javaslat kidolgozása jelenleg folyamatban van és ez érinteni fogja a méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendeletet is.

A fentiek miatt jelenleg nem indokolt a méhészek számára kiadandó állategészségügyi igazolásokat a TIR-be történő bejelentéshez kötni, vagy a TIR-be történő bejelentéssel kapcsolatban a méhészeteket ellenőrizni.

Kérem, hogy a fentiekről a területen dolgozó hatósági állatorvosokat is tájékoztatni szíveskedjen.

Budapest, 2008. március 31.


Üdvözlettel:


Dr. Földi Zsolt
Igazgató




Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=241