Méreg a mézben! A Metro visszaveszi Klenánczék antibiotikumos termékeit

Dátum 2011.02.2. 4:08:36 | Téma: Európai Méhész hírei


Magyar Nemzet
A Metro-lánc áruházai január végétől visszavásárolják a fogyasztóktól a Klenáncz Méhészet mézeit, e termékekben ugyanis antibiotikumot mutattak ki. A termelő lapunknak elmondta: a visszahívott mézekre megsemmisítés vár. A CBA nehezményezi, hogy az ilyen és hasonló esetekben nem működik a riadólánc, amely azt szolgálná, hogy valamennyi kereskedő hivatalból értesüljön az élelmiszer-biztonsági zavarokról.
A Metro-üzletekben olvasható tájékoztató szerint a Klenáncz József nevével jegyzett méhészet termékeiből néhányat – az Aro, a H-line és a Rioba mézeket – visszaveszik a vevőktől, ugyanis a korábbinál korszerűbb módszerrel végzett vizsgálatok többnél is antibiotikum-származék jelenlétét mutatták ki. A pórul járt fogyasztókat a vevőszolgálatokon várják, ahol a Metro munkatársai bonyolítják a visszavásárlást.

A Metro kommunikációs igazgatójától, Krubl Ivettől megtudtuk, tavaly március óta igen szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzésnek vetik alá a mézet, jelen esetben is német laboratóriumi módszerrel elemezték a termékeket. A méz ellenőrzését – szúrópróbaszerűen – a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) Miskolcon indította el – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás:
MNO Magyar Nemzet Online



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=515