Európai Méhész

Trans

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Facebook

Régi oldal


Néhány megjegyzés, néhány szóban.

Bencsik JózsefBencsik József


Néhány megjegyzés, néhány szóban
Az írás, amelyben hivatkoztam a mellékelt videóra, sajnos érdektelennek tűnik a magyar méhészek szemében. 15 nap alatt mindössze 15 megnyitás ? Tárgyilagos következtetés : Az olyan írás amely nem « rázós », és még csak nem is hoz pénzt a konyhára, és az rögvest, az kérem szinte teljesen érdektelen a magyar méhészek előtt, legyen az a következményeiben hasznos. Ja kérem, és különben is, milyen értékű lehet egy 8 kaptáros műkedvelő méhész megjegyzései, egy 800 kaptáros méhész tudásához képest ? Nem de 100 szor kisebb ? IRET (Igazságos, Részarányos, Ésszerű Törtető) meggondolás ? Mi hogyan, és mi történik máshol, az persze ugyancsak nem érdekel szinte senkit,

Nem így francia oldalon ?

Éppen tegnap január 17- én, délután volt a Rhone- Lyon-I Méhegészségügyi Társulat évi összefoglalója közgyűlése egyben méhegészségügyi konferenciával összekötve. Mint 40 éve óta tényleges tag, magam is jelen voltam mintegy 500 társulati tag között (állítólag több mint 800- an vagyunk tagok) A társulat céljai között nem, csak a méhesesek időszakos egészségügyi ellenőrzése, hanem év közben is több, (4) alkalommal is méhegészségügyi gyakorlati gyűlések rendezése is rendszeres rendezése is, az évi programban.
Mint látható a meghívón, ezúttal Dr Yves le Conte, az Avignon-i INRA intézet kutató igazgatója volt a meghívott előadó. « A méhek ellenállása a betegségek és a varroa atkával szemben » volt az előadás fő témája. Az előadás végén beszámolt, a kutatási kísérletekről, amelyek Dr. Bencsik Martin, a Nottigham-i Műszaki Egyetem, fizika matematika tanárának vezetésével folyik az Intézetben. Nagy tapsot aratott ! Végül, név szerint fölszólított, tegyek némi ismertetést további fejlesztésekhez, a kutatási reményekhez, gyakorlati alkalmazásokhoz. Az előadás ezen részlete, ugyancsak külön tapsvihar követte. Elvégre is a kutatások kiinduló pontja a Rhone-Alpes vidék közepén, a Jarnioux –i méhesemből indult ki ! Az előadás befejeztével sokan jöttek hozzám, megkérdezni hol lehet máris rajzásjelző műszereket vásárolni. A találmány tulajdonosai és valószínűleg kereskedelmi forgalmazói egy angol és egy német cég, de a kutatási kísérletek hivatalosan csak 2015 júniusában járnak le.

Így ez kérem Franciaföldön Lyonban ! Hogy az Magyarországon?
Mint ismeretes a korábbi üzeneteimen keresztül, az utóbbi években Magyarországon is többszörösen lépéseket, és valós ajánlatokat tettünk, ezen kutatási tervekben való magyar részvételek elősegítésére. Többek között a VM főtisztviselőihez, úgy mint az országos méhésszervezthez fordultunk, sajnos hasztalanul. Lehet e, az ilyen kudarcból arra következtetni hogy például a rajzás előjelzés 10 nappal előre mint értesülés érdektelen lenne a magyar méhészek részére ? Legalábbis ez idáig, senki nem érdeklődik nálam , hol, mikor, milyen áron lesz a műszer vásárolható Magyarországon ?

Comments

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Név:

Ellenőrzőkód:
Ellenőrzőkód


Generálási idő: 0.03 másodperc