Európai Méhész

Trans

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Régi oldal


Egyszer lesz, hol nem lesz IV.

Bencsik JózsefBencsik József

A ma alkalmazott méhészetnek, vége lesz?
Lásd mellékletben egy videó beszámolót, Szaúd Arábiában, történő valóságos szemléltető eset, az ipari mezőgazdaság alkalmazásáról! Különlegességé csak abból áll, hogy az afrikai sivatagos területen készült.
Bizonyíték: A korszerű mezőgazdálkodásnak, a továbbiakban már nincs szüksége az európai «biosivatag» zöldterületeire!
Remekül ecsetelt termelési gyakorlat, nem csak a kukorica meg a pillangós növények oldalán, de az ezer tehenet számláló istálló esetében is. No persze szó sincs, kép sincs, a méhészetről! Nem is lehet, hiszen ilyen körülmények között nincs hely a méheknek, se a méhészetnek! De azért nem kell izgulni. A kétlábú emlősök már most képesek, akár mesterséges mézet is termelni . Legyen az például, a sivatagban termelt, ipari here növények, kivonatainak átalakításából, különböző kémiai alkatrészek adagolásával, kezelésékkel. A Tangens –Bayer tröszt gondoskodik, ne szenvedjen mézhiányban a kétlábú emlősök társadalma. Mi több, az ilyen eljárásból jelentős a haszon származik a befektetőknek is. A jövőben nem lesz szükség a méhekre, nem lesz gond a méhmérgezés, sem a környezetvédelem. Ki az aki a sivatag egyensúlynak fölborulását kifogásolná? Az ilyen mezőgazdasági termelés esetében, nincs hely a méhészetnek. A Syngenta - Bayer és társai, tudják melyik, milyen az a termelési módszer, amely magas hozamot ígér, és elkerüli a méhészeti nehézségeket, a méhészek hőbörgéséit, a pereskedéseket, a kártérítéseket.
Nos, valóban, Úgy látszik, az én magyar nyelvű egyéni tiltakozásaim, az ilyen, “Syngenta” felé eljárás ellen, senkit nem érint, senki méhészt, nem zavar! A “Bayer -Syngenta buldózer” könyörtelenül mindent területet kiforgathat, gyökerestül! Ebben az aggodalmaimban, 83 évesen azon morfondírozók, hogy végülis, ne temessék el a holttestemet, a föld alá, a temetőbe, hanem hamvasszanak el és szórják a hamvaimat, például az “Auchan”bevásárlóközpont parkolók közé szorult kis virágos kertecskékben. Ilyen helyeken gondozott virágokra járnak méhek is, no meg a gyerekeink is bevásárolni jönnek az áruházba, gyakran ! Mi több számtalan ismeretlen látogató akaratlanul is megtisztelhet ? Felíráson olvasható: egy “hőbörgő méhész poraira”! Végülis, ott, már ma is nagy a forgalom, ide járnak sokan, de kevesen, vagy senki a temetőbe!
Miközben a méhesemben dühöng a rajzási láz, az előzetes elővigyázatosság (az anyabölcsők következetes kivágása) ellenére. A 45 éves méhész gyakorlat alatt soha nem látott jelenség szemtanúja lettem! A szemem előtt omlott ki egy kis raj, az egyik homloklukas kaptáromból, két szabad kijáraton keresztül,! Maris egy közeli fa ágára, függeszkedett. Majd, ahogy a fürtbe tömörülés megtörtént, máris, szinte azonnal “visszarajzott” a kaptárba! Értelmetlenül bámultunk a József és az Antal fiammal, és a Laurànte feleségével a jelenségre. Úgy látszik nem csak a kétlábú emlősök járnak el értelmetlenül! Legalább is, négyen, öntudatos éber állapotunk ellenére nem találtunk értelmes magyarázatot találni! Ha csak azt nem, hogy a szűzanya elfelejtett kiszállni a rajjal. De miért? Szívesen venném ha valaki felvillanyosítana. De talán nem csak engem, hanem sokan másokat is!
joseph.bencsik@free.fr 2015 május

Comments

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Név:

Ellenőrzőkód:
Ellenőrzőkód


Generálási idő: 0.03 másodperc