f650.atw.hu

www.bmw.hu | www.bmw.de | www.f650.de
F650 | F650 ST | F650 GS | F650 GS Dakar | F650 CS | F650 Rally by Schalber | Oryx Enduro | Oryx Supermoto
Cockpit | Gumik | Dobozok | Navigáció | Világítás | Elektronika | Sárvédő | Védelem | Lengéscsillapítók | Kézvédők | Kipufogók | Ülések | Tankok | Matricák | Ruházat

BMW F650 - Az egy henger ereje

small logo

Hungarian Cross Country

 

A Hungarian Cross Country egy olyan kezdeményezés, amely megpróbálja kicsalni a terepre az esetleg nagyobb gépekkel rendelkező, terepen nem, vagy alig járatos motorosokat. Az első próbálkozásaink új lendületet adtak a dolognak és úgy tűnik ketté kell választanunk a HCC alapkoncepcióját.

Az eredeti tervek szerint a HCC a későbbiekben mint tereprally, vagy enduro versenyként működne, de mielőtt belevágtunk volna az ismeretlenbe szerettünk volna egy kis országjáró túrasorozatot szervezni, hogy megismerjük azokat a helyeket, amiket egy verseny során érdemes lenne betenni az itinerbe. Az első két terepbejárás sikeres volt és úgy tűnik egyre többen kaptak rá az ízére. A továbbiakban szeretnénk hivatalosabb formát adni az immáron kettéválasztott két ágnak. Az egyik ág egy szervezet, a Magyar Motoros Természetjáró Egyesület a továbbiakban HCCA, azaz Hungarian Cross Country Association, a másik ág pedig a HCCC, azaz Hungarian Cross Country Championship. Ettől kezdve a két esemény szervezése is szétválik, de mindkettő egymással szorosan összefügg, hiszen aki részt vesz a HCCA túráin, lehet később kedvet kap, hogy ugyanazt kipróbálja akár verseny szinten is.

HCCA

HCCC

A HCCA célul tűzte ki a természetjáró terepmotorozás elterjesztését és megkedveltetését. Sajnos manapság dúl a vita a két tábor, a természetvédők és a motorosok között. A természetvédők nem akarnak motorosokat látni a nemzeti parkokban, erdőkben, mezőkön. A motorosok pedig szeretnék megismerni országunk természeti értékeit a másik oldalról is, a földutak, dűlők, csapások oldaláról is. Szerintünk a kettő nézet nem kell, hogy ütközzön egymással. Szeretnénk túráinkat kultúrált, természetszerető légkörben megtenni, védve környezetünk értékeit. A HCCC, mint versenysorozat jelenleg csak elméleti formában létezik, próbáljuk felmérni a versenyek szempontjából ideális helyszíneket, kialakítani a megfelelő szabályrendszert, és lebonyolítási formát. A tervek szerint a HCCC egy évben legalább nyolcszor kerülne megrendezésre az ország különböző pontjain, egy-egy hétvégén, időben arányosan elosztva.

1. HCCA túra - Gyál - Soltvadkert 2006.03.11

2. HCCA túra - Ócsa - Szeged 2006.04.01-02

3. HCCA túra - Budapest - Salgótarján 2006.05.20-21

 

 

 
BMW F650.hu

 

 

Üdvözöllek az f650.atw.hu honlapon!

Előszó

A történet 2004 áprilisában kezdődött, amikor is hosszas töprengés után a feleségemmel összesporolt pénzünkön első közös befektetésként vásároltunk egy 2002-es évjáratú titánkék BMW F650GS-t. A német márkák iránti szeretetem és tiszteletem után számos egyéb érv is a "kis bajor" mellett szólt. Kezdő nagymotornak ideálisnak tartottam, könnyű kezelhetőségét, sokoldalúságát számos szaklap megírta, s ezt később magam is megtapasztaltam. Fontosnak tartottam, hogy terepre is alkalmas motort vegyek, mivel a természet szeretete számomra nagyon fontos dolog. Hacsak tehetem földúton közlekedek vele. Kiválóan megbirkózik a laza homokos talajjal, de nem ijed meg a hegymenettől sem. Nem stílusom a száguldozás a 110-120km/h-ás átlagsebesség számomra bőven megfelel, ez persze nem azt jelenti, hogy néha nem megy el a mutató 160-ig. Kiváló tulajdonsága a motornak, hogy magasságából adódóan legtöbbször nagyon jól átlátható a közlekedési helyzet. 6300 km-t mutatott a kilóméteróra, jelenleg 46000 fölött járunk, számos kellemes órát tölthettünk az F nyergében. Azoknak akik szeretnék átélni mindazt, amit az egy henger 650 köbcentije nyújtani képes, kívánom, hogy minél hamarabb teljesüljenek álmaik. Azok pedig, akik már megismerték, úgyis tudják miről beszélek.

Kellemes böngészést kíván az oldal alapítója Majer "gustaw" Viktor

...az oldal célja...

Az oldal hasábjain megpróbálok minél több információt közreadni a BMW egyik legsokoldalúbb motorjáról az F650-es típusról, valamint szeretnék egy olyan pontot létrehozni a magyar BMW F650 tulajdonosok számára, ahol megismerkedhetnek egymással, tapasztalatot cserélhetnek, hirdethetik eladó járműveiket, vagy éppen eladó alkatrészek között keresgélhetnek. Az ötlet a német www.f650.de oldalról származik akikkel már régóta napi kapcsolatban állok, s az ő javaslataialapján vágtam neki a nagy feladatnak.
Örülnék, ha minél több f650 tulajdonos jelentkezne az oldalon, hogy később találkozókat szervezhessünk, kirándulhassunk, vagy csak összejöjjünk egy jó kis beszélgetésre.

Egyelőre az oldal kísérleti üzemmódban működik, ez azt jelenti, hogy megpróbálom folyamatosan felpakolni rá az anyagokat, de még kezdeti állapotában is megtalálható lesz a neten, hogy minél hamarabb erőre kapjon. Szívesen várok mindennemű kritikát, amellyel javítani tudom az oldal működését, kinézetét.

Íme egy rövid kis áttekintés a tervezett tartalomból:

Hírek A hírek rovatban megpróbálom majd összegyüjteni az aktuális történéseket a BMW, illetve a remélhetőleg később klubbá alakuló kis csapattal kapcsolatban. Gondolom azzal sem árultam el nagy titkot, hogy szeretném, ha később mint valódi BMW F650 Klub működhetnénk.

Történelem A BMW motorkerékpárok múltja, jelene és jövője, ha röviden szeretném összefoglalni. A márka kialakulása, számokkal kifejezve, technikai megjelenés, változtatások, jövőbeni tervek, változatok.

Technika Itt venném górcső alá az egyes alváltozatokat az utolsó csavarokig. Megpróbálok letölthető szerelési útmutatókat keríteni minden F-típushoz. Képekkel illusztrálnám az egyes "fajtaspecifikus" technikai megoldásokat, hogy azok is megtalálják itt a részleteket, akik bütykölni szeretnék gépjeiket, illetve azok, akik esetleg egy új gép vásárlásán gondolkodnak és szeretnének minél többet megtudni a kiválasztottról.

Felszerelés Számtalan út létezik, hogy már meglévő járművünk kinézetét, működését, kezelhetőségét a magunk számára megfelelővé formálhassuk. Ez a rovat a különféle kiegészítők, alkatrészek felszerelések sokaságát mutatná be mind magunk, mind járműveink számára a GPS-től kezdve a póttankokon át a motorosruházatig.

Programok Remélem ez a kezdeményezés egyszer odáig növi ki magát, hogy egyszer majd közösen vehessünk részt programokon. Ide gyűjtök össze mindent, ami közös, vagy egyéni megmozdulásunk tárgyát képezhetik a versenyektől a közös túrákig bármit.

Kapcsolatok Szeretném, ha idővel több céggel, BMW szalonnal, szervízzel sikerülne felvenni a kapcsolatot, hogy mindig tudjuk, hová menjünk, ha szükségünk van pl alkatrészre, műszaki segítségre, vagy akár egy új motorra. Ebbe a rovatba kerülnek még egyelőre a személyes kapcsolatok (taglista) is, amiknek később egy külön oladalt fogok szentelni.

©2004 BMW www.f650.atw.hu