Történet


A Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat, ami a kitalált, rhode islandi Quahog városában játszódik. Alkotója Seth MacFarlane, aki meglepően sok szereplő hangjaként is közreműködik. A FOX televízócsatorna kezdte sugározni 1999-ben, majd bár 2003-ban törölték a műsorból a sorozatot, a sikeres DVD-eladásoknak és a Cartoon Network Adult Swim blokkjában elért meglepő nézettségi arányoknak köszönhetően a FOX 2005-ben ismét műsorra tűzte. Magyarországon a Comedy Central kezdte vetíteni 2008. októberétől.

A Family Guy gyakran alkalmaz "cutaway" jeleneteket, melyek a történethez nem kapcsolódó vicces bejátszások. Ezek miatt sok kritikát is kapott a sorozat.

A FOX Seth McFarlane korábbi alkotására, a Larry rövidfilmekre figyelt fel először, és ennek hatására a készítőt egy új sorozat két évadára szerződtette. A második évad végével a társaság törölni szerette volna a sorozatot, azonban a cégen belüli hatalmi változás és a rajongók nyomására megrendeltek egy harmadik szezont is, ami után ismét megszakították. A Cartoon Network rajzfilmcsatorna Adult Swim blokkjában tűntek fel ismét az addigi epizódok ismétlései, melyek viszonylag nagy érdeklődést váltottak ki a tévénézőkből, illetve a DVD-kiadások is jól fogytak az üzletek polcairól (több, mint 2,2 millió darabszámmal), minek hatására a televíziócsatorna újra érdeklődni kezdett a sorozat iránt. A Family Guy 2005-ben ismét visszatért a képernyőkre, két további évaddal és egy DVD-filmmel (Stewie Griffin: The Untold Story). Eddig kilenc évad készült el, de a folytatás a szerződés alapján 2012-ig biztosra vehető.

 

Szereplők

 

A sorozat általában a túlsúlyos családfő Peter Griffin kalandjairól szól aki egy ügyefogyott de jó szándékú munkásember. Az ő felesége a gazdag Pewterschmidt családból származó Lois, aki általában háziasszonyként tevékenykedik illetve zongoraleckéket ad. A házaspárnak három gyereke van: a legidősebb Meg, aki előnytelen megjelenése és az iskolában való népszerűtlensége miatt állandó célpontja Peter és úgy általában a család vicceinek. Második gyermekük Chris rengeteg dologban hasonlít apjára; ugyanolyan kövér és ostoba. Legkisebb gyermekük Stewie egy ördögi, világuralmi terveket dédelgető csecsemő, aki bizonytalan szexuális beállítottsággal rendelkezik és felsőbb társadalmi osztályokra jellemző angol akcentussal beszél, valamint meg akarja ölni az anyját. A családhoz tartozik még Brian a két lábon járó, beszélő kutya is, akit erős liberális értékrend és magas intelligencia jellemez. Kedvenc időtöltése Martini-t iszogatva egy bárban üldögélni. Brian folyamatos tevékenysége, hogy könyvét (a sorozat nagy részén át) írja.

 

  A Griffin családon kívül rengeteg visszatérő szereplő is van a sorozatban. ezek közé tartozik a középkorú, szexmániás agglegény pilóta Glen Quagmire, a mindig nyugodt, afroamerikai Cleveland Brown és felesége Loretta, a tolószékes rendőr Joe Swanson és az ő "állandóan" terhes felesége Bonnie, a paranoiás zsidó gyógyszerész Mort Goldman, annak felesége Muriel Goldman illetve idegesítő fiuk Neil Goldman, valamint a rokkant és pedofil öregember Herbert. A tévés hírolvasók Tom Tucker és Diane Simmons szintén gyakran feltűnnek az epizódokban, akárcsak a meglepően idióta polgármester, Adam West. Vannak emellett rendszeresen visszatérő, inkább csak a poén kedvéért alkalmazott epizódszereplők, mint a gonosz majom a szekrényből, vagy a csirkeember, akivel Peter alkalmanként megverekszik.

 

Eredeti és Szinkronhangok

 
Seth MacFarlane Alex Borstein Seth Green Mila Kunis Mike Henry
Peter Griffin, Stewie Griffin, Brian Griffin, Glenn Quagmire, Tom Tucker, Carter Pewterschmidt, egyéb Lois Griffin,Loretta Brown,Barbara Pewterschmidt, Tricia Takanawa, egyéb Chris Griffin, Neil Goldman, egyéb Meg Griffin Cleveland Brown, Herbert, Bezsírozott süket, egyéb

 
Kerekes József Vándor Éva Hamvas Dániel Nemes Takách Kata Schnell Ádám Dolmány Attila
Peter Griffin Lois Griffin Chris Griffin Meg Griffin Brian Griffin Stewie Griffin

 

 

Facebook

Online Látogatók

Naptár


Naptár

 

A Hónap Képe


Összes Látogató

 

A Hónap Videója 

Toplisták


[C]ool[T]eam [A]nime TOP v2.0

Free TopSite

 pagerank

 

 

Copyright © 2010-2011 Minden jog fenntartva!                                                                                    Letöltési Segédlet                                         Desing: Kisago