Válasszon nyelvet:

Magyar

Német


A BÜKI GYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐ BEMUTATÁSA

 

A Büki Gyógyfürdő nem csupán egy fürdő, annál jóval több.

 A Bükfürdőre látogató vendég mindent megtalál, ami a gyógyuláshoz, a tökéletes pihenéshez szükséges, hiszen Bük fürdő több évtized tapasztalatával valamennyi korosztály számára sokoldalú kikapcsolódási lehetőséget kínál. A fedett és a strandfürdő gyógy- és termálvizes medencéi több mint 5 ezer négyzetméter vízfelülettel, egész évben várják a gyógyulni, regenerálódni vágyókat.

 • 11 db fedett medence
 • 11 db nyitott medence
 • 4 db árnyékoló tetővel ellátott, félig fedett medenceee

  A gyógyvizes medencék 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve.
  A Bük Fürdő gyógyvizének hatását a Fizioterápiás Intézetben alkalmazott gyógyászati eljárások egészítik ki.

  A legkisebbeket speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak. Fürdés után jöhet a játék és a móka a játszóparkban. A nagyobbak által különösen kedvelt az óriáscsúszda, s élményteli kalandokat kínál a fedett élményfürdő.

  Feszített víztükrű úszómedencék, szauna, strandröplabda-, strandkézilabda-, kispályás labdarúgópálya, tollaslabda- és lábteniszpálya, szervezett sport- és egészségprogramok várják a mozgás szerelmeseit.

  Hasznos tudnivalók:
  A bük fürdő gyógyvíz- összetétele és magas ásványianyag-tartalma miatt - erős hatást gyakorol a szervezetre, ezért ajánlott, hogy a gyógy- és termálvizes medencékben való 20 perces fürdőzés után tartson pihenőt.

  Képek a fürdőről


  Gyógyászat


  Bükfürdő az elmúlt évtizedekben fogalommá vált a különféle mozgásszervi megbetegedésekben szenvedők körében. Speciális összetételű gyógyvíz, magával ragadó természeti környezet, szakképzett orvosok és gyógyszolgáltatók gondoskodnak arról, hogy vendégeink ideális körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek.

  A gyógyászati kezeléseknek helyet biztosító Fizioterápiás Intézetben gyógyvízre alapozott tradicionális és modern terápiás eljárások, illetve alternatív gyógymódok várják a gyógyulni vágyókat.

  A büki gyógyvíz és a gyógykezelések együttes jótékony hatásának köszönhetően panaszai enyhülnek, megszűnnek, visszanyerheti testi és lelki harmóniáját.  Az alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium, magnézium és fluor tartalmú gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan: Meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus ízületi gyulladás, köszvény, lágyrész reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok.

  Ellenjavallatok:
  súlyos szív- és érrendszeri betegség, trombózis, rosszindulatú daganat, tbc, heveny gyulladásos betegség, terhesség.


  Terápiás lehetőségek:
  víz alatti vízsugármasszázs, pezsgőkádfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi masszázs, gyógykrém masszázs, nyirokmasszázs, talp- reflexmasszázs, súlyfürdő, parafango pakolás, egyéni gyógytorna (száraz), csoportos gyógytorna (vizes), gyógyszeres pakolás (antiflogisztin), elektroterápia, ivókúra, inhaláció.


  Alkalmazott egyéb kezelések:
  mágnesterápia, oxigénterápia, lézerterápia

  Egyéb szolgáltatások:
  thai masszázs, szauna, szolárium, pedikűr, hangosbemondás, értékmegőrzés. A gyógykezelések - az orvosi masszázs, gyógykrém masszázs, pezsgőkádfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, talp reflexmasszázs kivételével - orvosi vizsgálat után vásárolhatók meg a fürdő információs pultjánál.

  Fontos tudnivalók:
  A kezelések az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatásával is igénybe vehetők. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a Fizioterápiás Intézet információs pultjánál kaphatnak bővebb felvilágosítást.

  A kezelések 8.00-16.00 óra között vehetők igénybe.

  Gyógykúrák:

 • 1 hetes: 10 kezeléses komplex gyógykúra (orvosi vizsgálat + 10 gyógykezelés)
 • 2 hetes: 19 kezeléses komplex gyógykúra (orvosi vizsgálat + 19 gyógykezelés + 2 kontrollvizsgálat)
 • 3 hetes: 29 kezeléses komplex gyógykúra (orvosi vizsgálat + 29 gyógykezelés + 3 kontrollvizsgálat)

 • Nyitva tartás - Gyógyfürdő:
   
  január 1. - március 31. 8.30-17.00 óráig
  április 1. - május 31. 8.30-18.00 óráig
  június 1. - augusztus 31. 8.30-19.00 óráig
  szeptember 1. - szeptember 30. 8.30-18.00 óráig
  október 1. - december 31. 8.30-17.00 óráig

   

  REKREÁCIÓS PARK - ÉLMÉNNYFÜRDŐ BEMUTATÁSA

  A minden elemében magújult Büki Gyógyfürdő valamennyi korosztály számára változatos kikapcsolódást kínál.
  A gyógy-, termál- és ivóvizes - fedett, félig fedett, nyitott - medencék egész évben várják azokat, akik szeretnék egészségüket megőrizni, erejüket visszanyerni, vagy csak egy kellemes fürdőzés erejéig megszökni a szürke hétköznapokból.
  Lebilincselő természeti környezet, korszerű létesítmények, gyógyító hatású víz - ezt kínálja Önnek Magyarország egyik legnagyobb legszebb és legkedveltebb fürdőhelye, a Büki Gyógyfürdő.

  A Rekreációs Parkban csendes, nyugodt, zöld környezetben pihenheti ki a mindennapok fáradalmait. A három virágszirom alakú napozóterasz napozásra csábít, a Park minden vendégének pihenőágy áll rendelkezésre. A kellemes kikapcsolódást szolgálja még a négyrekeszes medence, továbbá két szauna kabin, hideg vizes merülő medence, masszázstusoló és szolárium.
  A Rekreációs Park és Élményfürdő szolgáltatásai kiegészítő jeggyel vehetők igénybe. A fedett élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt: a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence felejthetetlen élményt ígérnek. A felnőttek mellet az apróságok is jól érezhetik magukat, hiszen a legkisebbeket gyermek medence várja gejzírrel. Az aktív kikapcsolódásra vágyók aqua fittness foglalkozásokon vehetnek részt.

  Képek az élményfürdőről

   


  Főoldal  |   Képek  |   Megközelíthetőség  |   Árak  |   Foglalás  |   Bük fürdő
  All Rights Reserved 2007