Az otthon sült kenyér illata!

Ház kenyér

Valamikor régen még a nagyszülein szüleinek idejében, otthon sült a kenyér a kemencében. Illata belengte a kicsi konyhát, gyerekek alig várták a friss meleg kenyeret. Ma sajnos nem sokunknak van kemencéje, de igazából egy jó sütő is megteszi, hogy kipróbáld milyen kenyeret sütni otthon. Ebben próbálok neked saját tapasztalataim alapján segítséget nyújtani. Néhány finom nekem már bevált receptet is találsz.

Talán nem sikerül elsőre, egy kis gyakorlat azért kell, hogy ráérezz, milyen liszthez mennyi élesztő kell. Meddig kell keleszteni a tésztát, mennyi vizet adj a hozzá vagy, hogy hogyan dolgozd, dagaszd meg . Pár sütés, próbálkozás után bele fogsz jönni, igazán nem nehéz. Ha már tudod, hogyan kell csinálni akkor tényleg csak péhány perc hogy, összedobj egy kenyeret, persze a teljes elkészítés jóval több idő.

barna kenyér

Frisskenyer.atw.hu weboldal, az otthoni kenyérsütés rejtelemibe igyekszik bevezetni a látogatót. Itt találsz részletes leírást a kenyérkészítés folyamatáról, egyszerű recepteket, tippeket, hogy el tudd sajátítani házi kenyérsütés fortélyait. Igyekszem saját tapasztalataimat átadni a kedves látogatóknak.

Barna krumplis kenyér

Barna krumplis kenyér hagymával

Ma a dráguló árak mellet, ismét reneszánszát éli a kenyérsütés. De még mindig inkább gasztronómiai érdekesség, mint napi gyakorlat. A krumplis kenyeret nagyanyáink sütötték, de nem érdekesség képen, hanem a spórolás végett, a liszt drágább volt mint a pityóka, a szükséges liszt egy részét pótolták vele. A receptetek között megtalálod az én receptemet is, elkészítése nem nehezebb mint a többi kenyéré, csak krumplit kell főzni. Én kenyérsütő gép nélkül sütök, viszonylag nagy másfél kilós kenyeret a megadott mennyiségek is ehhez vannak igazítva a receptekben.


Ugorj a receptekhez!

Tisztelt látogató az odal folymatos fejleszés alatt áll!

Home