HACCP rendszer
főoldal | kapcsolat | sitemap| e-mail
HACCP felkészítés H.A.C.C.P. felkészítés, HACCP rendszer, HACCP system, HACCP oktatás, HACCP felülvizsgálat és minden ami élelmiszerbiztonság- Food Expert Team- Az élelmiszerbiztonságos segítség
 
 
Főoldal
Rólunk
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
GY.I.K.
Linkek
Sitemap
 
 
HACCP Tudta-e...

 

...hogy a HACCP-t megkövetelheti a beszállítóitól?

További információ itt.

Mit takar az "élelmiszerbiztonság" kifejezés?

   

Az élelmiszer-biztonság a fogyasztó szempontjából vizsgálja az élelmiszerek olyan tulajdonságati, amely az élelmiszer-fogyasztóra negatív élettani hatást gyakorolhat.
A fogyasztó számára a következő veszélyforrások lehetnek:

  1. Fizikai veszélyforrás;
    minden olyan idegen tárgy, töredék, ami az élelmiszerbe kerülve fiziológiailag káros hatással lehet a fogyasztóra
    például: kavics, faltörmelék, üvegszilánk
  2. Kémiai veszélyforrás,
    minden olyan,az emberi szervezetre káros kémiai anyag, ami az élelmiszerben előfordulhat
    például: savak, erős lúgok, tisztítószerek , növényvédő szerek , toxinok, a megengedett határértéknél nagyobb mértékben
  3. Mikrobiológiai veszélyforrás;
    Minden olyan, az emberi szervezetre káros mikróba(baktérium, vírus, egysejtű), ami az élelmiszerben előfordulhat
    például: calcivírusok, coli baktériumok, salmonella

Az élelmiszer-biztonság nem keverendő össze az élelmiszer minőségével!
Lehet egy élvezeti szempontból abszolút értéktelen(ízetlen) étel élelmiszer-biztonság szempontjából kifogástalan.

 

>>>vissza

 

főoldal |rólunk | kapcsolat | szolgáltatások | gy.i.k. | linkek | sitemap

© copyright 2006-2007 Coalimpex Kft.-Food Expert Team

A FET, FET logo és a website teljes anyaga a Coalimpex Kft. tulajdona.

Google
WWW haccpinfo.atw.hu