Milyen jogszabály írja elő a HACCP bevezetését? |
|
|
|
A HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer alkalmazása kötelező 2001. január 1-től az élelmiszer-előállitóknak, majd később 2004-től az élelmiszer-forgalmazóknak is.
A HACCP alkalmazását jelenleg előirja a 178/20026EK, 141/2004. (IX.30) FVM-ESzCsM együttes rend. a 2-1/1969 Magyar Élelmiszerkönyv, 2003.évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről.
Letölthető HACCP vonatkozó jogszabályok: |
|
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 178/2002/EK RENDELETE
(2002. január 28.)
az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó eljárások megállapításáró
|
|
|
|
|
MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV
(Codex Alimentarius Hungaricus)
2-1/1969 számú irányelv |
|
|
|
|
|
|
|