Nos,ez ma jutott eszembe.Tudom,nagyon furcsán hangzik de miért ne lehetne létjogosultságuk? Gondoljatok csak bele! Egy anyától születnének egypetéjű ikrek. Szinte megegyező génállomány,tehát Mindenben Közösnek kellene lenniük! Nem mintha génfüggő lenne a halhatatlanság,tudom.De! Vagy mindkettő vagy egyik sem,nemigaz? Vagy egyik ilyen másik olyan? Mert ez lehetne az oly régóta áhított kivétel?! Ugyanazon megjelenésű személyek...az egyik halhatatlan a másik nem... de a halandó testvéred gyerekei akár a tiéd is lehetnének ! Ugyanakkor látni "önmagad" megöregedését,vértestvéred halálát de ugyanakkor vérvonalad fennmaradását?
Kiváncsi vagyok,ti mit gondoltok erről? Nagyon eszement ötletnek hangzik? Abban is biztos vagyok,hogy nemsokára az enyémnél tökéletesebb érveket fogok olvasni,amelyek megcáfolják esetleg (és ennek kisebb a valószínűsége) elfogadják a felvetett elméletemet,vagy legalább a témát!
Érdekes ötlet az biztos.Egy balesetben az egyikőjük halhatatlan lesz. A másikkal nem történt baj, ő halandó.Kinek van nehezebb dolga? A halanó testvérnek:öregedés,halál és a kétség,hogy talán ő is lehetne...De ezt csak egyféleképpen lehet kideríteni.A halhatatlan testvérnek: tulajdonképpen végig nézi saját öregedését,halálát,gyermektelenség,örökös harc,soha nem szerethet senkit anélkül,hogy ne kellene aggódnia érte+ mikor hagyja ott a kedves,mert nem bírja elviselni a párja éltekörülményeit. Na kinek rosszabb?
Első gondolatra ennyi.Nem tudom kinek a sorsa rosszabb. Végig [color=blue:880b03f359]nézni[/color:880b03f359] a boldog, nyugodt, egyszerű,családos,de véges életet,vagy ezt az életet végig [color=blue:880b03f359]élni[/color:880b03f359]?Ja és ki bolondul bele előbb?
Üdv
Zsóka
Hűűű ez tényleg kemény!!! Nem tudom, hogy kinek lenne nehezebb!!
Valószínűleg mindkettő a másik életét élné szívesebben, vagy talán elégedett lenne azzal, ami neki jutott??
Egyben azonban biztos vagyok, egyikük helyében sem szeretnék lenni!
Jesszus! Mi nem jut eszetekbe? De nem rossz az alapkérdés...Mert ugyi,csak úgy derül ki, hogy halhatatlan vagy, ha egyszer "meghalsz". És mi van, ha nem? Akkor fátyol...Na de Ő miért igen???Húúúúúú, félemetes.
Az a része, hogy látod az életét, öregedését nem rosszabb,mint a szerelemeidét. Fájdalmas, irígylésre méltó.Ezen még gondolkodni kell :roll:
Ehhez vegyuk hozzá,hogy az egypetéjű ikrek legtöbbször a "legjobb barátok" is.Ugyebár nincs köztük semmi külömbség és hát ki értene meg jobban, mint egy olyan ember,akivel tök egyformák vagytok.Képes ilyen mély és bensőséges kapcsolatot megmérgezni az a tény,hogy az egykük halhatatlan? Szerintem, igen.Hisz mindegyik a másik helyében szeretne lenni.Mikor már öregebb vagy és tudod,hogy az akivel pár éve még összekevertek,még mindig ugyanúgy néz ki.És eszedbe se jut,hogy ő nem nézhette végig,ahogy a gyerekei,unokái felnőnek.Mikor már csak a magad bajával törődsz,akkor az írigység ádfordul gyűlöletbe...és később még a halálát is kívánhatod.A saját életed mérgezed meg.
Szóval valami ilyesmi is lejádszódhat a halandó testvérben.A testvérét nem tudom.Egyelőre.
Üdv
Zsóka
Zsóka>>> Attól,hogy csak az egyikük "halt meg" a balesetben a másik nem,az még nem jelenti azt,hogy aki élve maradt az nem lehet halhatatlan :wink: ! Amikor már nagyon idegesíti,hogy testvére még mindig fiatal,neki is van 1 lehetősége,hogy hátha...bár tudom,ez tényleg csak egyetlenegy lehetőség ami vagy bejön vagy nem :lol: !
Azt még el is felejtettem mondani,ha már az ikrek közti nagyon erős kapocs jött szóba,hogy elképzelhetőnek tartom,hogy ikerhalhatatlanok esetén felléphet a Telepátia jelensége! Ez már tudom,megintcsak bonyolítja az amúgysem egyértelmű témát,de annyi furcsa dolgot tapasztaltunk már meg a sorozatban,hogy ezekután ez már nem is tűnhet annyira különlegesnek/elképzelhetetlennek,nemigaz?
És még valami! Ez szerintem tetszeni fog Nektek !
Ráncosodást Csökkentő Reklám! Előttetek van a kép? Ikrek,az egyik 35 a másik halhatatlansága révén még mindigcsak "20".Használat előtt (a 35 éves)...Használat után (a 20 éves) :lol: !
Eowyn 2008/12/22 Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt kívánok!
MeLissa 2008/11/16 Tegnap fel voltam háborodva! Nem a 2. résznek kellett volna mennie? Helyette ment a 4. Gondolom egy-két hónap múlva le is veszik a műsorról!
Eowyn 2008/11/12 Szívesen :-) Igaza volt a port.hu-nak, tényleg a legelső rész volt. Örültem, mint majom a farkának *music* Zsu: írtam privát üzit