:: Hegylakó ::
   KezdőlapGYIKKépekKapcsolatMeghívó
2026 April 22 - 20:59:03   
Idézetek
"Mi tart vissza? A becsület? A bűntudat? A szűnni nem akaró érzés, hogy te talán, még nálam is jobban rászolgáltál a halálra?" (Jacob Kell)
Navigáció
HEGYLAKÓ
1982-2006
Tartalom
Epizód-ismertetők
Mikor történt
Rendezők, írók
Szereposztás
Szinkronszínészek
Zene
Humor

Navigáció
GYIK
Képek

Társoldalak
ÁTJÁRÓ NAP
HUNLANDER archivum

Menü
Linkek
Hírek
Cikkek
Legújabb képek

Legújabb cikkek
Magyar ásványvizet r...
Christopher Lambert ...
A segítőkész halhata...
Christopher Lambert ...
Korhű jelmezben foga...
Legújabb linkek
Highlander: The Game
The Methos Chroni...
Jim Byrnes magyar...
Lost Colony - kép...
A "Forrás" zenesz...
Születésnapok
Christopher
Lambert
március 29.
Sean Connery
augusztus 25.
Clancy Brown
január 5.
Beatie Edney
október 23.
Roxanne Hart
július 27.
Freddie Mercury
szeptember 5.
Adrian Paul
május 29.
Jim Byrnes
szeptember 22.
Peter Wingfield
szeptember 5.
Marcus Testory
május 5.
Bruce Payne
november 22.
Lisa Barbuscia
június 18.
 Fórumtéma megtekintése
:: Hegylakó :: | Kultúra | Egyéb sorozatok
Szerző INTO THE WEST
bhelga
Tag

Felhasználó avatara

Lakóhely: Szombathely
Regisztrált: 08.07.05
Elküldve: 2006-02-16 10:55
Nem tudom, hogy látta-e valaki, nekem nagyon tetszik, remélem valamelyik tévé megveszi ezt a 6 részes minisorozatot.
Indiános smiley
Kicsit kegyetlen, de hát olyannak mutatja be a korszakot, amilyen volt smiley

Tsók: Helga
Szerző
Renton
Tag

Felhasználó avatara

Lakóhely: Miskolc
Regisztrált: 13.10.05
Elküldve: 2006-02-16 11:05
Szia bhelga!

Miről van szó? Mi ez és mikor van? Bocsi,de fogalmam sincs mi ez smiley !
Mindazonáltal ha komor,kegyetlen és élethű akkor jöhet :wink: !

"Én még a lovagiasság kora előtt születtem"
Szerző
bhelga
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-02-16 11:08
Ha valakit érdekel, akkor szívesen mesélek! smiley

Szerző Egyéb sorozatok
Falcon
Tag

Felhasználó avatara

Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 18.08.05
Elküldve: 2006-02-17 10:57
Akkor mesélj!!! smiley

"Az élet a változásról szól, arról, hogy megtanuld elfogadni azt aki vagy - a jót és a rosszat egyaránt-"
Szerző
g101
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Lakóhely: Magyarország, Pécs
Regisztrált: 20.01.06
Elküldve: 2006-02-18 09:25
Én is kiváncsi vagyok. :wink:

There can be only one!
g101@freemail.hu
Szerző
bhelga
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-02-22 12:26
akkor elmesélem!
Már csináltam egy részletes tartalmat az 1-2. részhez. Most írom a 3ét. Összesen 6 részes!
Az RTL klubon vannak fotók is smiley

1. rész Wheel to the Stars - Kerék a csillagokba

Az ifjú és álmodozó Jakob Wheeler-t rabul ejtik Mr. Fletcher meséi a nyugatról, a prémvadászokról. Megszökik otthonról, hogy csatlakozzon Mr. Jedediah Smith-hez. Jethro és Nathan követik, azonban csak Nathan tart vele. rJethro, mindig is fűszál voltál, amely meghajlik a szélben.r1; Több, mint 3 hónap után utolérik St. Louis-ban azonban nem fogadja fel őket. Nathan pókeren nyer egy farmot Tejasban és odaindul, míg a kalandvágyó Jakob nem adja fel és azért is a hegyi emberekkel akar tartani, végül Mr. Smith felveszi.

A lakoták is élik a maguk életét. Dörmögő Medve látja a szörnyű jövőt, eltűnnek a tatankák (bölények) és a lakoták kocka házakban fognak lakni. Szárnyaló Sas a varázsló nem hisz neki. Fehér Toll mindent kihallgat. Egy bölényvadászat során, a visszaforduló csorda halálra tapos több indiánt, azonban Fehér Toll előtt megáll egy bölény és nem hal meg. Ezek után a neve Áldott Bölény lesz és varázslónak tanul. Szárnyaló Sas, a falu varázslója féltékeny rá.
Rohanó róka és Csillagkutya elvesznek feleségül egy testvérpárt. Áldott Bölény tanul.

Egy Lebeck nevű kereskedő a lakoták falujában megkéri Mennydörgő Szív kezét. A lakoták úgy döntenek, hogy ez jó szövetség és beleegyeznek a házasságba.
rMennydörgő Szív hordja majd a varázskereket, amelyet Dörmögő Medve adott testvérének. Abban őrzi családját és az emlékeit, és ez vigaszt nyújt.r1;

Az ifjú Jacobot teljesen elvarázsolja nyugati táj szépsége. Arra jár Mr. Smith és az emberei oldalán, amerre eddig fehér ember nem nagyon járt.
A grizzly támadásakor Mr. Smith megsérül és Jakobra vár a feladat, hogy a félig leszakadt skalpot visszavarrja. Befogadták.

rÁldott Bölény a szent ember útját járta. A varázskerékben Áldott Bölény megtapasztalta az élet rejtélyeit.r1;

A hegyi emberek (hód-evők) találkoztak a mohave indiánokkal (folyó mentén lakó). Jerediad tanítja Jakobot:
"Az ember az, aminek gondolja magát."
Mit gondolsz, te mi vagy? Az Úr megteremtett minket, egy kicsivel az állatok felé, egy kicsivel az angyalok alá, de megadta a választás lehetőségét, és ez nagyszerű dolog, fiam. A nyugatra jött emberek közül néhányan elveszítik a lelküket. A nyugat egy hely a térképen, nem egy életmód. Ezt jól jegyezd meg! Az embernek ismernie kell önmagát. Elkezdheted írni a saját naplód.

Crow indiánok megtámadják és megölik Lebeck-et. Mennydörgő Szívet és a gyermekét elhurcolják.

Spanyol katonák elfogják a hegyi embereket. Kaliforniában már gyilkolják az indiánokat. Lótolvajoknak titulálják őket. A hegyi embereknek az életükért cserében vissza kell térniük keletre.

Mivel más prémkereskedők rátámadtak a mohavekra, ezért ők minden fehér embert ellenségnek tekintettek. Megtámadják a visszatérő csapatot is. Csak Mr. Smith és Jakob élik túl a halálos sebet kapott Fletcher segítségével.

Áldott Bölény látja a jövőt - rA fakerék találkozik a kőkerékkel. És a fa széttöri a követ.r1; - de nem hisznek neki.
A lakotákat megtámadja a himlő (pettyes arc) Áldott Bölény is beteg lesz, de meggyógyul és egy dallal meggyógyítja a lakotákat.

Jakob és Smith szétválnak. Jakob elmegy a rtalálkozórar1; amiről Fletcher-től hallott. Itt találkozik Ben Franklin-nel, azzal a néger rabszolgával, akit korábban nem adott fel.
Mennydörgő Szívet a kereskedők rabszolgaként árulják.
Jakob szeretné megmenteni a lányt. Egy Johnny Fox nevű férfivel együtt licitál rá, majd párbajoznak, ahol Jakob Fletcher tőrével legyőzi Fox-ot, így az összes vagyonát megörökli és az övé lesz Mennydörgő Szív is.
A lány Jakobnak adja a varázskereket. Jakob és Mennydörgő Szív elindulnak, hogy a lány visszatérhessen az övéhihez. Mennydörgő szív elmondja, hogy a crow indiánok elragadták a gyermekét.

A lakoták meglátják az első kocsit. Áldott Bölény már tudja, igazak a látomásai, hiszem ott a fakerék. Fél attól, amit tud és fél attól is, hogy meg fog őrülni. És nem bízik Szárnyaló Sasban sem. Dörmögő Medve szelleme azt tanácsolja neki, hogy hagyja el a falut.
Miközben Áldott Bölény nézi a csillaghullást, Mennydörgő Szív és Jakob is nézik, és minden indián látja. Áldott Bölény már tudja, nem őrült meg.

Mennydörgő Szív és Jakob megérkeznek a lakoták falujában. rA megérkezés a faluba olyan volt, mintha álomvilágba lépnénk. Kaliforniában kerestem a sorsom, de ezen a helyen, ezek között az emberek között vett olyan fordulatot az életem, amit soha nem képzeltem volna. Nem értettem a beszédüket, de láttam a szeretetet, egy régen elvesztett lány és testvér iránt, és éreztem a megnyugvást, melyet az ölelésük hozott.r1;

Jakob feleségül kéri Mennydörgő szívet!
r- Néha két ember elmegy a vadonba két hétre, és férj és feleségként térnek vissza.r1;
- Ezt már nagyjából meg is tettük.r1; Jakobot rokonná fogadták a lakoták.
rElőször nem értettem, miért fáj a szívem Mennydörgő Szívért. Aztán belém csapott.
A családja rokonná fogadott, miközben nagyon jól tudtom, az enyém sosem tennék meg ezt vele.
Vadembernek neveznék, lélek nélküli pogánynak. Miért érzem annyira otthon magam ezen emberek között?r1;
Jakob segít Rohanó Rókának megjavítani a szekér kerekét.
Jakob találkozik Áldott Bölénnyel. Olyan érzése van, hogy ismeri. Áldott Bölény megmutatja Jakobnak a varázskereket. Jakob a létezése értelmét keresi, míg Áldott Bölény félti a lakotákat. Fél, hogy beteljesül a látomása és elvesznek az indiánok szokásai.
A lakoták útra kelnek, hogy új táborhelyet keressenek. Mennydörgő Szív nagyszülei már nem tartanak a törzzsel. Áldott Bölény is elhagyja a törzset, hogy egész népének élhessen és hogy megpróbálja megváltoztatni a látomást.

Szerző Egyéb sorozatok
Falcon
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-02-22 14:19
Ez nagyon izgalmas!Kár,hogy nem láttam! smiley
Majd legközelebb!!!

"Az élet a változásról szól, arról, hogy megtanuld elfogadni azt aki vagy - a jót és a rosszat egyaránt-"
Szerző
bhelga
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-02-23 08:28
Sajnos nem vette meg eddig egyik magyar tv sem. Nem ott láttam!

Mivel a 3. és 4. részben játszik Christian Kane (most pont ő van az avatarombon, pont ebből), ezért én mindenképpen meg szerettem volna nézni. Mivel tetszett, ezért úgy döntöttem mind a 6-ot meg szeretném nézni! Teljesen beleszerelmesedtem!
Szóval még nem reménytelen, talán még láthatod ! smiley

Majd hozom a 2. rész tartalmát is! smiley

Szerző Egyéb sorozatok
Falcon
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-02-23 13:26
Na nem baj.Hátha eszébe jut valakinek megvenni!Vagy,ha legközelebb adják valamelyik külföldi adón akkor majd ott megnézem.
Alig várom már a második rész tartalmát!(Ez nem sűrgetés!!!Én türelmesen várok.) smiley

Szerző
bhelga
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-02-24 12:20
Into The West r11; Irány a nyugat
2. rész Manifest Destiny - Megváltoztathatatlan sors

rTatanka tett minket azzá, ami vagyunk: egy bölény nemzet. Amíg a bölénycsorda vonult, a népünk erős maradt.r1;

Megindult a kereskedelem az indiánok és a fehérek között. A Lakoták keveset kereskedtek a fehérekkel. Csillagkutya a kereskedelem ellen, míg Rohanó Róka a kereskedelem mellett érvelt, mivel attól tartott, hogy más törzsek így előnyre tesznek szert.
A veszekedés után Rohanó Róka a klánjával elindul a fehérekhez kereskedni.

Jakob visszatér a szülővárosába, a családjával, hogy lánya Margaret Napsugár megismerje ezt az életet is. A szülői házban az unokatestvéreit, Naomit és a nővérét Rachelt is ott találja.
Megtudja, hogy Nathan jól boldogul Texasban és egy mexikói lányt vett feleségül. A család kicsit feszeng. Jakob arra kéri őket, hogy fogadják el őket, mint ahogy a lakoták befogadták őt.
Megszületik Abraham r11; Abe rBüszke Farkasr1; Wheeler
Jakob újra beáll bognárnak és közben meséli az életét.

Rohanó Róka megpróbálja eladni a prémeket, azonban a fehéreknek csak az asszonyok kellenének.

Jakob az újságból megtudja, hogy Mr. Jedediah Smith meghalt és most az ő nyomdokaiba újabb kalandorokat toboroznak. Jakobot nagyon lesújtja a hír. Elmeséli, hogy egyszer megmentette őt.
Jakob úgy érzi, hogy hívja a nyugat és bántja, hogy a családja nem fogadja be a feleségét és a gyerekeit.
rAz ember nem ír történelmet, ha abban az ágyban alszik, amelyikben született.r1;
Jakob felkerekedik és Jethro is vele tart, sőt az unokahúgai Rachel, Naomi és Leah is.
rAkárhogy próbálkoztam, heves kuzinjaim nem akarták meggondolni magukat. Írtam anyának és apának, elmagyaráztam a dolgot, de tudtam, reményvesztetten hagytam ott őket. Reméltem, hogy elbírok a felelősséggel, amit a vállamra vettem.r1;

Rohanó Róka klánját lőfegyverrel felszerelkezett crow indiánok támadják meg. Lovakat cserélnek el fegyverekért.

rUtunk Virginiából Independence-ig 3 évbe telt. Mint sokan mások a nyugtalan, fiatal Amerikában, megálltunk, letelepedtünk egy időre, dolgoztunk, aztán újból felkerekedtünk.r1;
Útközben megszületett az ifjabb Jakob.
Útközben találkoznak Stephen Hoxie-val, aki Kaliforniába szerver karavánt. Mennydörgő Szív szívesen maradna Missouriban, de Jakob tovább akar menni! Csatlakoznak a karavánhoz.
rA felbérelt vezető egy úttörő volt, Josiah Bell, a két felderítője pedig Meeks és Skate.
rA bölények első látványa mindenkinek emlékezetes volt. Én már láttam azelőtt, mégis bámulattal töltött el. Igaz, néma bámulattal.r1;
bölénylepény szedés
a gyerekek nem ítélnek
A folyón való átkeléskor egy pár szekeret elvisz a víz. Leah is vízbe fullad. Jim Ebbetts elkezd udvarolni Rachelnek. Aranyos, ahogy vigasztalni próbálja. A nők egyre elkeseredettebbek. A viharban újabb tragédia történik, a megvadult marhák megtaposnak egy fekete kisfiút. Jim megkéri Rachel kezét, aki igent mond.
Skate, vagyis Alfred Bertram Guthrie, az ifjabb pedig feleségül veszi Naomit.

Csillagkutya hírt kap, hogy a másik táborban lemészárolták a lakotákat. Csillagkutya hadi ösvényre lép a crow indiánokkal szemben.

A karaván a nehézségek ellenére tovább halad. Egy elszabadult szekér megsebesíti Rachelt, aki nyílt törést szenved, s bár vállalja az amputálást nem éli túl!

Csillagkutya válaszokat keres, ezért megkeresi a testvérét, Áldott Bölényt, hogy szólt-e hozzá Wakan Tanka. Áldott Bölény elmondja, hogy ő annak szentelte az életét, hogy megőrizze a hagyományokat.

A karavánban felüti a fejét a kolera. Elrendelték a karantént. A karaván ketté szakadt. Naomi folytathatta az utat, de Jakobék nem. S bár Jethro beteg lesz, Jakob ápolja és meggyógyul. Jakob a karaván után lovagol, hogy elmondja, mindenki jól van és várják be őket, de csak holtakat talál, a karavánt lemészárolták Cheyenne indiánok, mivel féltek a betegségtől. Megtalálja a sógorai holttestét is. Rájön, hogy Naomit elhurcolták. Visszatér az övéihez, akiket épp akkor támadnak meg. Jakob megsérül.

Naomit a Cheyenne indiánok táborába viszik. Öt Ló lesz az indián neve. Mivel folyamatosan versikéket mond, hogy távol tartsa új indián férjét, Préri Tűzet, bolondnak hiszik.

A sebesült Jakob nem bírja az utat, viszont jön a tél. Arra kéri Jethrot vigye a családját biztonságos helyre, ő pedig hátramarad.
r- Köszönöm, hogy megtaláltál, megmentettél és hogy szeretsz.
- Téged könnyű szeretni, mindig is az volt, de még találkozunk.
r - kis Margaret Napsugár, vigyázz édesanyádra. És soha ne felejtsd el, ki vagy! Félig lakota, félig virginiai.r1;
r -Abraham Büszke Farkas, mindig emlékezz, ki vagy, és emlékeztesd Jacob öcsédet!

rNem bíztam benne, hogy túlélem. Két Nyíl nagyapára és Jó Út nagymamára gondoltam, úgy fogadták el a halált, ahogy az életet. Most eljött az én időm.r1;

Préri Tűz elveszíti a gyermekét és ápolja a beteg Naomit.

Jakobra rátalál Rohanó Róka és a lakoták meggyógyítják. Elindul a családja után, de hó megállítja. Jethorék elérik Kaliforniát.

Préri Tűz senkinek sem adja oda Öt Lovat (Naomit), aki énekel neki.

Jakob egyedül élt a hegyek közt.

Öt Ló egy kisfiúnak, Egyszarvú Bikának ad életet. Boldog életet él.

Jakob szenved a magánytól. Két tél után a családja után indul, de nem találja őket. Kitör a mexikói háború, Jakob beáll katonának, s több év után megtalálja Mennydörgő Szívet, arra ő már Jethro felesége és van egy közös lányuk is, Búzavirág.
Jakob titokban ifjabb Jakobnak adja a varázskereket.
rEgy párt láttam, akik törődtek egymással és a gyermekeikkel. Mi többet akarhat
az ember a családjának? Így összetört szívemmel visszamentem a hegyekbe. Csak ők érthették megr1;
Mennydörgő Szív meglátja a varázskereket és így tudja, hogy halottnak hitt férje él és tudja, hogy békén akarja hagyni őket. Margharet magához veszi a varázskereket és elhatározza, hogy megtalálja az édesapját.

Az indiánoknak a fehérek whiskyt adnak a bölények bőréért. Elkezdődik az állatok kipusztítása.
Rohanó Róka egy részeg látomásában megjelenik Áldott Bölény. Hazatérnek. Csillagkutya örömmel fogadja őket.

Szerző RE: INTO THE WEST
bhelga
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-07-07 12:07
Na mi kapott 16 jelölést az idei Emmyn?? smiley Lehet augusztus végén szorítani nekik! smiley Talán utána valamelyik magyar tévé is úgy gondolja, hogy ez egy jó mini sori!

Szerző RE: Egyéb sorozatok
Falcon
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2006-07-17 07:17
Drukkolok.Én is szívesen megnézném. smiley A beszámolód alapján klassz kis sorozat.smiley

Ugrás a fórumra:
Hegylakó: történetek
Levelezési Lista

Levelezési Lista
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Mary_OHara
2009/02/23
köszi Zsuzsa! smiley Megnézem! Látam azt arészt de kiesett a tudatomból, hogy ő is benne van, Kiváncsian várom.

Zsuzsa
2009/02/22
Szia Mary_OHara! A jövő héten láthatod őt a TV2-n a Grace megmentése/Saving Grace (1. évad 17. epizód) c. részben.

Mary_OHara
2009/02/21
ha jol tudom Georges Corraface is szerepel egy részben, Azt már nem tudom, hogy melyik évadban. 22-dik rész az biztos.

Amanda26
2009/01/11
BUÉK Mindekinek!:-)

Eowyn
2008/12/22
Sziasztok! Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt kívánok! smiley

MeLissa
2008/11/16
Tegnap fel voltam háborodva! Nem a 2. résznek kellett volna mennie? Helyette ment a 4. Gondolom egy-két hónap múlva le is veszik a műsorról! smiley

Eowyn
2008/11/12
Szívesen :-) Igaza volt a port.hu-nak, tényleg a legelső rész volt. Örültem, mint majom a farkának *music* Zsu: írtam privát üzit

Zsuzsa
2008/10/28
Szia Eowyn! Köszi a híreket! smiley

bhelga
2008/10/27
Köszi Éowyn! Aktivizálom magam smiley

Eowyn
2008/10/27
A részleteket beírtam a fórumba, kérlek, nézzétek meg!

Archívum
Fight Spam
411234 látogató