Az 'Autosport-Atlas' első értesülési szerint sikeres volt Max Mosley találkozója a Formula-1 képviselőivel. A 26 tagú bizottság (amely a csapatok a tizenkettő képviselőjéből, a futamok szervezőinek nyolc képviselőjéből, a motor- és abroncsgyártók két képviselőjéből, a szponzorok két képviselőjéből, illetve Bernie Ecclestoneból, valamint Mosleyból áll) az FIA elnökének valamennyi javaslatát elfogadta.
Az egyöntetű szavazást követően már 2006-ban életbe léphet - a Bernie Ecclestone által javasolt - új időmérési rendszer, valamint a kerékcserék is újra a versenyek részét képezhetik. Itt azonban már voltak, akik nem értettek egyet.
Nem utasították el a CDG-szárny javaslatát sem, amely akár már 2007-ben megjelenhet az autókon. Ezekkel a két részre osztott hátsó szárnyakkal azonban előbb a csapatok technikai felelőseinek kell megismerkednie.
Hogyan is működne az új időmérő?
A jelenlegi időmérő edzést felváltaná a megosztott kvalifikáció. Az első tizenöt percben a csapatok szabadon választott üzemanyag mennyiséggel teljesíthetik köreiket, korlátlanul. Az öt leglassabb kiesik.
Ötperces szünetet követően r11; hogy a televíziós társaságoknak legyen lehetősége a reklámokra r11; új abroncsok kerülhetnek az autókra, és az öt leglassabb ismét kiesik. Egy újabb ötperces szünet után a legjobb tíz indulhat a TOP kvalifikáción, ahol szabadon teljesíthetik köreiket húsz percen keresztül.
A tíz leggyorsabb pilótának azzal az üzemanyag mennyiséggel kell indulnia a futamon, amellyel a leggyorsabb körét teljesítette. Valamennyi versenyzőnek azzal a szett abronccsal kell rajthoz állnia a versenyen, amellyel az időmérő körét teljesítette.
Változtatások:
2006 r11; új időmérő edzés
2006 r11; ismét engedélyezett a kerékcsere
2007 r11; CDG szárnyak bevezetése
2007 r11; slick gumik bevezetése
Eowyn 2008/12/22 Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt kívánok!
MeLissa 2008/11/16 Tegnap fel voltam háborodva! Nem a 2. résznek kellett volna mennie? Helyette ment a 4. Gondolom egy-két hónap múlva le is veszik a műsorról!
Eowyn 2008/11/12 Szívesen :-) Igaza volt a port.hu-nak, tényleg a legelső rész volt. Örültem, mint majom a farkának *music* Zsu: írtam privát üzit