Idézetek

Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogják azokat, akik kimondják azt.

George Orwell

***

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, tudnunk kell, honnét jövünk. S ha tudjuk, honnét jövünk, már nem csak azt tudjuk, kik vagyunk, de azt is hova tartunk.

***

Nem romlott fa az, a mely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.

Lk 6,43-44

***

Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc
***

A helyi közösség tagjai a helyi önkormányzás alanyaként kötelesek:

a) öngondoskodással enyhíteni a közösségre háruló terheket, képességeik és lehetőségeik szerint hozzájárulni a közösségi feladatok ellátásához;

b) betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait.

2011. évi CLXXXIX. törvény

***

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Pio atya

***

Nem számít honnan jöttél, csak az számít, hogy merre mész, és a zászlód mit magasra tart, egy ökölbe szorított kéz.

Kárpátia

***

...ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Wass Albert

Időjárásunk

Közhasznú oldalak

Napi evangélium

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kaotikus az építési hulladék elhelyezése Borsodban

HírekErről beszélt közös sajtótájékoztatóján Jámbor Márk a Jobbik megyei, és Szabó Gergely, a párt hejőszalontai önkormányzati képviselője azok után, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben a tavalyi év végére mindössze három építési hulladék lerakására alkalmas hely maradt. Ez szerintük illegális hulladékelhelyezésre ösztönzi nemcsak a magánszemélyeket, de az önkormányzatokat is.

Komplett járások szintjén sem megoldott az építési törmelék elhelyezése. Jó példa erre Mezőkövesd, ahol 2014-ig volt lehetőség inert hulladék elhelyezésére, ami megszűnt, így ma a legközelebbi lerakó Egerben és Hejőpapin érhető el – mondta Jámbor Márk. A képviselő úgy véli, mindez egy egyszerű lakásfelújítás esetén is több 10 ezer forint plusz költséget jelent, hiszen a törmeléket jelentős távolságokra kell utaztatni. Ezt a költséget nemcsak a magánszemélyek, de az önkormányzatok is meg akarják spórolni, ezért sokan az illegális hulladéklerakást választják, megsértve ezzel a hulladékkezelés rendjét, illetve táptalajt adva a korrupciónak.

Szabó Gergely szerint az elmondottakra Hejőszalontán is van példa. Mint mondta, a településen olyan is előfordult, hogy erdő művelési ágú területet a polgármester engedélyével kezdtek el feltölteni építési hulladékkal, ami a környezetszennyezés mellett több milliós bírságot is jelentett az önkormányzatnak. Tekintettel arra, hogy a büntetés közvagyonból és nem az elkövető pénztárcájából került kifizetésre, továbbra is megfigyelhető a településen a szabálytalan – például útépítésből származó – hulladékelhelyezés sok esetben közmunkások bevonásával.Közölte, a Jobbik minden ilyen esetben a hatóságokhoz fordul, sajnos azonban az ügyészség nem rendeltetésszerű jogértelmezése több esetben megmutatta, hogy az elkövetők felbátorodnak. Ilyen félresiklás történt például Dr. Görömbei Róbert tiszaújvárosi ügyésznél is, amikor azért nem állapított meg bűncselekményt, mert úgy gondolta, hogy a környezetvédelem jogkörével Anderkó József polgármester is rendelkezik - mondta a képviselő.

A Jobbik és az Érpataki Modell Országos Hálózata elkötelezett a megyét és az országot jellemző kaotikus állapotok felszámolása mellett, jelentették ki a politikusok.

Forrás: alfahir.hu

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
100,754 egyedi látogató